Το «ευχαριστώ» στον πατέρα Φερνάντο

Με την Ακολουθία του Εσπερινού η τοπική Εκκλησία αποχαιρέτησε τον πατέρα Φερνάντο Μπράβο ο οποίος για 4 συναπτά έτη εξυπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου και συγκεκριμένα την ποιμαντική ενότητα Στενής αλλά και όπου αλλού υπήρξαν ποιμαντικές ανάγκες στην Αρχιεπισκοπή, όπως στην ενορία της Σάμου. Ο π. Φερνάντο βέβαια δεν φεύγει από την χώρα μας αλλά το Τάγμα στο οποίο ανήκει, ιδρύει μοναχική κοινότητα και στην Επισκοπή Σύρου, όπου θα είναι ηγούμενος της νέας κοινότητας που ιδρύεται.

Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Στενής, έδρα της ανωτέρου Ποιμαντικής Ενότητας, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022. Παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος, Σεβασμιότατος Ιωσήφ, ο Ιερός Κλήρος, οι Ιερομόναχοι, οι Μοναχές και πλήθος πιστών που θέλησαν με την παρουσία τους να ευχαριστήσουν το Θεό και την Παναγία για τις υπηρεσίες που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική Εκκλησία ο π. Φερνάντο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ αναφέρθηκε στα χαρίσματα του π. Φερνάντου αλλά και στην αντικατάσταση του από τον π. Ιγνάτιο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιότατος τον ευχαρίστησε και εκ μέρους όλου του κλήρου της Αρχιεπισκοπής και του ζήτησε να συνεχίσει να προσεύχεται για εμάς και να μας επισκέπτεται όποτε μπορεί.

Ο Κλήρος της Αρχιεπισκοπής δώρισε στον π. Φερνάντο ένα φαιλόνιο για να θυμάται τους συναδέλφους του με τους οποίους συμπορεύθηκε  αυτά τα χρόνια.

Τον λόγο πήρε ο π. Φενράντος ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιεπισκόπους όπου και συνεργάστηκε αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Τήνο, Σεβ. Νικόλαο και Σεβ. Ιωσήφ. τον κλήρο της Τήνου και τον περιούσιο Λαό.

Στο ο π. Ιωσήφ Ροσσι εκ μέρους των ενοριακών συμβουλίων της Ποιμαντικής ενότητας και των ενοριτών τον ευχαρίστησε και του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο για να τους θυμάται πάντα.

δ.Μ.Φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου