ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ο Στέφανος φοβόταν μη τυχόν και αλλάξει Μοναστήρι. Στεναχωριόταν διότι ήθελε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του. Ζητούσε να μπορεί να κάνει και ο ίδιος, όπως εξ άλλου έκαναν και όλοι οι άλλοι, αυτό που θα ήθελε. Ελευθερία είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων.
Ενώ έγραφε στον Προϊστάμενό του αυτές τις επιθυμίες του, θυμήθηκε ότι ο Χριστιανός έχει ένα δικαίωμα που ξεπερνά όλα τα άλλα, ένα δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να το προσβάλλει ή να το αφαιρέσει: το δικαίωμα να αγαπά ακόμη και αυτόν που του αφαιρεί τη ζωή. Με αυτό είχε ανακαλύψει ότι ο Χριστιανός μπορεί και οφείλει να χαίρεται την πιο μεγάλη ελευθερία.
Ήθελε να σταλεί σε ένα Μοναστήρι, όπου θα μπορούσε να κάνει αυτό που ήθελε. Αλλά στον Προϊστάμενό του διευκρίνισε: «στείλε με όπου νομίζεις, παντού θα μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω».
Ανακάλυψα την ελευθερία: θα μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω, διότι αυτό που μόνο θέλω, είναι να κάνω το θέλημα του Θεού».
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου