ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ο Στέφανος φοβόταν μη τυχόν και αλλάξει Μοναστήρι. Στεναχωριόταν διότι ήθελε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του. Ζητούσε να μπορεί να κάνει και ο ίδιος, όπως εξ άλλου έκαναν και όλοι οι άλλοι, αυτό που θα ήθελε. Ελευθερία είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων.
Ενώ έγραφε στον Προϊστάμενό του αυτές τις επιθυμίες του, θυμήθηκε ότι ο Χριστιανός έχει ένα δικαίωμα που ξεπερνά όλα τα άλλα, ένα δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να το προσβάλλει ή να το αφαιρέσει: το δικαίωμα να αγαπά ακόμη και αυτόν που του αφαιρεί τη ζωή. Με αυτό είχε ανακαλύψει ότι ο Χριστιανός μπορεί και οφείλει να χαίρεται την πιο μεγάλη ελευθερία.
Ήθελε να σταλεί σε ένα Μοναστήρι, όπου θα μπορούσε να κάνει αυτό που ήθελε. Αλλά στον Προϊστάμενό του διευκρίνισε: «στείλε με όπου νομίζεις, παντού θα μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω».
Ανακάλυψα την ελευθερία: θα μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω, διότι αυτό που μόνο θέλω, είναι να κάνω το θέλημα του Θεού».
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου