Το Δίκτυο Καθολικών Μοναζουσών μέσω του «TALITHA KUM» έσωσε 26.000 γυναίκες


Το Δίκτυο Καθολικών Μοναζουσών μέσω του «TALITHA KUM» έσωσε 26.000 γυναίκες

Τουλάχιστον 26.000 γυναίκες, στην Ασία, σώθηκαν από τη σκλαβιά χάρη στη δράση του δικτύου

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στο Δίκτυο Καθολικών Μοναζουσών που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Ηγουμένων Γυναικείων Μοναχικών Ταγμάτων της Καθολικής Εκκλησίας το έτος 2010. Αφορμή αυτή τη φορά είναι η δράση του Δικτύου στην Ασία όπως την παρουσίασε η Διευθύντρια αδελφή Abby Avvelino, των Αδελφών Ιεραποστόλων του Maryknoll.

Το 2021 και λόγω της πανδημίας η ποιότητα ζωής υποβαθμίσθηκε σε πολλές Χώρες, ιδιαίτερα σε εκείνες που αντιμετώπισαν πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, όπως η Μυανμάρ, η Σρι Λάνκα και το Πακιστάν. Αυξήθηκε η καταναγκαστική εργασία, η πίεση τέλεσης γάμου χωρίς συναίνεση, η σεξουαλική κακοποίηση ιδιαίτερα φτωχών γυναικών, νέων κοριτσιών και μεταναστριών. Σε πολλές περιπτώσεις μόνη ελπίδα των ανυπεράσπιστων γυναικών ήταν οι μοναχές του Δικτύου και οι συνεργάτες τους, που δε διστάζουν να αντιπαρατεθούν με διακινητές και συγγενείς, δοξασίες και πατριαρχικές παραδόσεις για να τις σώσουν από ανεπιθύμητες καταστάσεις… Επίσης εργάζονται στον τομέα της πρόληψης, με καμπάνιες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, σε φυλές, κοινότητες, σχολεία, ενορίες.

Παραρτήματα του Δικτύου δημιουργήθηκαν το 2021 στο Μπαγκλαντές και στο Βιετνάμ ενώ τα πιο επιτυχημένα προγράμματα που το Δίκτυο υλοποίησε ήταν το Sufficiency Economy Program (η εκμετάλλευση φυσικών πόρων από γυναίκες, με σκοπό την οικονομική συμβολή τους στην οικογένεια) και το Talitha Kum, Anti – Trafficking Youth Ambassadors 2021.

Τουλάχιστον 3.972 θύματα διακίνησης δέχθηκαν βοήθεια και συμπαράσταση και 3.909 έλαβαν σχετική εκπαίδευση και συμμετείχαν σε workshop.

Το Talitha Kum Ασίας συνεργάζεται με οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας, με άλλες ΜΚΟ και Εθνικούς Οργανισμούς και Διεθνείς Κυβερνητικές Υπηρεσίες.

Μέλη του αριθμούν 3521 μοναχές από 205 Μοναχικά Τάγματα που εργάζονται σε 20 Χώρες της Ασίας.

Σημ. Τα Ιεραποστολικά Τάγματα (ιερέων, μοναχών, μοναζουσών αλλά και λαϊκών συνεργατών) του Maryknoll, πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη περιοχή της Νέας Υόρκης, εκεί όπου το 1911 ξεκίνησαν να αναπτύσσουν έντονη εκπαιδευτική και ιεραποστολική δράση.

 

(Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES)

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Ιταλία: π. Mauricio Patriciello “Συκοφαντημένοι για χρόνια – τώρα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί . Εδώ πεθαίνουμε”

ΙΤΑΛΙΑ: π. MAURIZIO PATRICIELLO  «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!» Είχαμε παρουσιάσει τον εφημέριο του «Αγίου Αποστόλου Παύλου»