Το Βατικανό αποκαλύπτει το σύνθημα του Ιωβηλαίου του 2025

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ 2025

 

 

 

Στη Ρώμη, οι προετοιμασίες για το Ιωβηλαίο του 2025 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ο Αρχιεπίσκοπος Rino Fisichella συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο για να συζητήσουν το σύνθημα του επόμενου τακτικού Ιωβηλαίου Έτους που θα τελεστεί το 2025.

 

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Vatican News στις 13 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιότατος Fisichella αποκάλυψε ότι το σύνθημα που εγκρίθηκε από τον Πάπα «μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις: Προσκυνητές Ελπίδας».

 

Το Ιωβηλαίο του 2025 θα είναι το πρώτο τακτικό Ιωβηλαίο της Εκκλησίας από τότε που ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β’ ηγήθηκε του Μεγάλου Ιωβηλαίου του 2000. Το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας που εγκαινίασε ο Πάπας Φραγκίσκος το 2015 ήταν έκτακτο.

  

Ο Αρχιεπίσκοπος Fisichella προΐσταται του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προαγωγή του Νέου Ευαγγελισμού στο οποίο έχει ανατεθεί η οργάνωση του μεγάλου αυτού εκκλησιαστικού γεγονότος.

 

Το Ιωβηλαίο του 2025 θα περιλαμβάνει το άνοιγμα της Αγίας Πόρτας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Οι προσκυνητές που θα διαβαίνουν την θύρα –η οποία ανοίγει μόνο στα Ιωβηλαία- υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούν να λάβουν τα πλήρη λυσίποινα.

 

Όλες οι τέσσερις μεγάλες βασιλικές Ρώμη έχουν Αγίες Πόρτες. Κατά τη διάρκεια του Έκτακτου Ιωβηλαίου του 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος χορήγησε και στους Καθεδρικούς Ναούς ανα τον κόσμο την άδεια να ανοίξουν μια Αγία Πόρτα.

 

Τα ιωβηλαία έχουν βιβλικές ρίζες και ανάγονται στην εποχή του Μωυσή όταν καθιερώθηκε η τέλεσή τους κάθε 50 χρόνια για την απελευθέρωση των σκλάβων και τη διαγραφή των χρεών ως εκφράσεις ελέους του Θεού.

 

Η πρακτική αυτή επανήλθε το 1300 με τον Πάπα Βονιφάτιο τον 7ο. Έκτοτε, μεταξύ του 1300 και του 2000, τελέστηκαν στη Ρώμη 29 ιωβηλαία.

 

«Η διάβαση από την Αγία Πόρτα σημαίνει ανεύρεση του άπειρου ελέους του Πατέρα που υποδέχεται τους πάντες και πηγαίνει προσωπικά να συναντήσει τον καθένα από αυτούς. Είναι Εκείνος που μας αναζητά! Είναι Εκείνος που έρχεται να μας συναντήσει», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την τελετή ανοίγματος της Αγίας Πόρτας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 8 Δεκεμβρίου 2015.

 

«Περνώντας, λοιπόν, από την Αγία Πόρτα, είθε να νιώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος αυτού του μυστηρίου της αγάπης, της τρυφερότητας. Ας αφήσουμε στην άκρη κάθε φόβο και τρόμο, γιατί αυτά δεν αρμόζουν σε άντρες και γυναίκες που αγαπιούνται. Αντίθετα, ας βιώσουμε τη χαρά της συνάντησης αυτής της χάρης που μεταμορφώνει τα πάντα», είπε τότε ο Ποντίφικας.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου