Το Βατικανό ανακοινώνει την έναρξη της Καθολικής “Παγκόσμιας Συμφωνίας” για την οικογένεια

Το Βατικανό εγκαινιάζει ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την οικογένεια, που θα διεξαχθεί από Καθολικά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα του έργου, που ονομάζεται “Καθολικό Παγκόσμιο Σύμφωνο για την οικογένεια”, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί πριν από την Παγκόσμια Συνάντηση Οικογενειών στη Ρώμη, τον Ιούνιο του 2022.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο ξεκίνησε για να δημιουργήσει “ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση της οικογένειας σε όλο τον κόσμο υπό το φως της κοινωνικής διδασκαλίας της Εκκλησίας”, αναφέρεται σε δελτίο τύπου της 6ης Αυγούστου.

Το Δικαστήριο για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή και η Ποντιφική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών διοργανώνουν το Καθολικό Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Οικογένεια με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Οικογενειακών Σπουδών στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “το σύμφωνο περιλαμβάνει τα κέντρα μελέτης και έρευνας για την οικογένεια που υπάρχουν στα Καθολικά Πανεπιστήμια, που βρίσκονται σε όλες τις πέντε ηπείρους, συλλέγοντας πληροφορίες και έρευνες που διεξάγονται σχετικά με την πολιτιστική και ανθρωπολογική σημασία της οικογένειας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις οικογενειακές σχέσεις, την κοινωνική αξία της οικογένειας και τις καλές πρακτικές των οικογενειακών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο”.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Οικογένειας Amoris Laetitia, το οποίο ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με αφορμή την πέμπτη επέτειο από τη δημοσίευση της Αποστολικής Παραίνεσης του Πάπα Φραγκίσκου για την οικογένεια το 2016.

Το “έτος” το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022, περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές πρωτοβουλίες που διοργανώνονται από το γραφείο οικογένειας του Βατικανού.

Μία από τις πρωτοβουλίες είναι η παραγωγή ενός έργου βίντεο με τον Πάπα Φραγκίσκο για κάθε ένα από τα κεφάλαια της Amoris laetitia.

“Ο Πάπας Φραγκίσκος σκοπεύει να απευθυνθεί σε όλες τις Εκκλησιαστικές Κοινότητες σε όλο τον κόσμο, προτρέποντας τον καθένα να γίνει μάρτυρας της οικογενειακής αγάπης”, ανέφερε πέρυσι το Δικαστήριο για τους Λαϊκούς την Οικογένεια και την Ζωή.

Το γραφείο του Βατικανού θα μοιραστεί επίσης πόρους με Επισκοπές, Ενορίες και άλλες Εκκλησιαστικές ομάδες και οικογενειακές ενώσεις, για θέματα που σχετίζονται με τον γάμο και την οικογενειακή ζωή, όπως η οικογενειακή πνευματικότητα, η προετοιμασία για τον γάμο και η αγιότητα για τα παντρεμένα ζευγάρια.

(πηγή: https://www.catholicnewsagency.com)

δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου