ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΥΓΙΣΜΕΝΟ

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΥΓΙΣΜΕΝΟ
 

«Το ξέρεις αυτό;» Ήταν τα λόγια του θυρωρού στην οδό….. ,που απεύθυνε σε όλους τους φίλους που έμπαιναν στην πολυκατοικία. Με αυτά τα λόγια έκανε την εισαγωγή σε ένα αστείο, σε ένα ανέκδοτο, σε ένα εύρημα των οποίων ο ίδιος ήταν ήταν μια πηγή ανεξάντλητη.
Ένα πρωί τον συνάντησα. Όμως ούτε ένας χαιρετισμός, ούτε μια κουβέντα, ούτε καν τη γνωστή φράση που έλεγε στον κάθε εισερχόμενο: «το ξέρεις αυτό;» Γνωρίζοντάς τον δεν μου έμενε τίποτε άλλο από το να τον ρωτήσω: "Κώστα ….. τι συνέβη;»
Μου έκανε ένα νόημα ότι δεν θέλει να μιλήσει δημόσια. Πήγαμε λίγο πιο πέρα και μου διηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια το δράμα που ζούσε με τη σύζυγό του και του φαινόταν ότι το πιο συνετό που θα μπορούσε να κάνει ήταν να την χωρίσει. «Δεν μπορούμε πια να ζούμε μαζί….. Όλα μεταξύ μας τέλειωσαν. Η Γιάννα ναι, η γειτόνισσα μας , αυτή ναι με καταλαβαίνει και θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή μου.».
Αφού τον άκουσα με προσοχή και για αρκετή ώρα και βλέποντάς τον πως σιγά – σιγά να μείωνε την βαρύτητα της τραγωδίας, με ένα χαμόγελο μου, του επανέλαβα τη φράση που συνήθως εκείνος έλεγε: «το ξέρεις αυτό;» Όχι μου απάντησε εκείνος με ένα δικό του χαμόγελο. Και τότε του διηγήθηκα αυτό που ήθελα. Στο τέλος μου λέει: «Αν είναι ο Θεός που ζύγισε το σταυρό και για τον δικό μου ώμο…. τότε επιλέγω και πάλι τη σύζυγό μου».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου