ΤΟ ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
 

Την Κυριακή της Αγίας Δωρεάς 22 Ιουνίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατο Νικόλαο στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Παναγίας στο Βαθύ Σάμου. Μαζί του συλλειτούργησε και ο Εφημέριος Σάμου π. Μάριος Ψάλτης και βοήθησε, όπως πάντα γνωρίζει να βοηθά, ο συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέας Παλαμάρης.

        Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Άγιο Χρίσμα σε 5  έφηβους τους οποίους είχε προετοιμάσει για το Μυστήριο ο Εφημέριος. Ο ναός ήταν πλήρης όπως σπάνια συμβαίνει και δημιουργήθηκε μία ατμόσφυρα αληθινά  Εκκλησίας η οποία  εόρτασε όχι μόνο τη Δωρεά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού αλλά και τη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος σε πέντε έφηβους της εκεί ενοριακής μας κοινότητας.

        Ο Χριστιανοί Καθολικού στη Σάμο ευρίσκονται δυστυχώς διασκορπισμένοι σε όλο το μεγαλονήσι αυτό και η ποιμαντική δεν είναι εύκολη όταν δεν υπάρχει ένας μόνιμος Εφημέριος που να μπορεί να επισκέπτεται στον τόπο της κατοικίας τους όλους ;αυτούς τους ενορίτες οι οποίοι περιμένουν τη βοήθειά μας για να αναθερμάνουν τη θέληση τους μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις τους στο νησί να υπολογίζουν πρώτα και κύρια στην πνευματική τους ζωή η οποία θα τους βοηθήσει να νιώσουν ότι δεν είναι ξεχασμένοι αλλά απλώς απομακρυσμένοι που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια μας και τη συνεχή φροντίδα μας για όσους ιδιαίτερα ευρίσκονται «στην περιφέρεια»

        Ο Αρχιεπίσκοπος με το συνεργάτη του επέστρεψαν στην Τήνο τη Δευτέρα μεσημέρι μετά από μία περιπέτεια 18 ωρών λόγω βλάβης και καθυστέρησης του πλοίου για 9 ώρες προκειμένου να διορθώσει τη βλάβη. Δεν επιστρέψαμε μόνο ταλαιπωρημένοι αλλά και ευχαριστημένοι διότι εκεί στην ακριτική ενορία μας της Σάμου ζήσαμε στιγμές ενοριακής κοινότητας που προβλέπεται να ζήσουμε και πάλι, αν θέλει ο Θεός την Κυριακή 6 Ιουλίου και ευχόμαστε όχι με τόση μεγάλη ταλαιπωρία και με την ίδια χαρά για τους ενορίτες και για μας! 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου