ΤΟ ΑΓΙΟ ΡΟΔΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΧΙΟΥ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΡΟΔΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΧΙΟΥ

 

 

Το απόγευμα των Κυριακών του Μαΐου, μήνα παραδοσιακά αφιερωμένου στην Παναγία, απαγγέλεται το Άγιο Ροδάριο στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στον Κάμπο Χίου.

Το Παρεκκλήσιο, στην πρώτη του μορφή, ανάγεται στον 17ο αιώνα, ενώ πίσω από την αγία Τράπεζα υπάρχει η χρονολογία 1655 με τα αρχικά της γενουατικής οικογένειας Grimaldi, στην οποία πιθανόν να ανήκε.

Eίναι Παρεκκλήσιο προστατευόμενο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, χτισμένο με την περίφημη θυμιανούσικη πέτρα, χαρακτηριστική της αρχιτεκτονικής των κτισμάτων του Κάμπου Χίου.

Ο εφημέριος και το δραστήριο ενοριακό συμβούλιο, με αφορμή τον μήνα Μάϊο και ότι το Παρεκκλήσιο είναι αφιερωμένο στην Παναγία, θέλησαν να αναδείξουν τη λιτή και ευγενική ομορφιά του, και να το κάνουν περισσότερο γνωστό, ως χώρο προσευχής, όχι μόνο στους ίδιους τους Καθολικούς της Χίου, αλλά και ευρύτερα γνωστό στους κατοίκους του Κάμπου, οι οποίοι το βλέπουν τις περισσότερες φορές τον χρόνο κλειστό.

Τα κλειδιά του Παρεκκλησίου έχουν δοθεί στην κ. Μαρία Ξύδα και τον κ. Δημήτρη Κακούρο, αρχιτέκτονες μηχανικούς, οι οποίοι με περισσή επιμέλεια το φροντίζουν, και στους οποίους πηγαίνουν οι ευχαριστίες του εφημερίου και του ενοριακού συμβουλίου.

Ο εφημέριος
π. Λ

[module-456]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου