ΤΟ ΑΓΙΟ ΡΟΔΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΧΙΟΥ

ΤΟ ΑΓΙΟ ΡΟΔΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΧΙΟΥ

 

 

Το απόγευμα των Κυριακών του Μαΐου, μήνα παραδοσιακά αφιερωμένου στην Παναγία, απαγγέλεται το Άγιο Ροδάριο στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στον Κάμπο Χίου.

Το Παρεκκλήσιο, στην πρώτη του μορφή, ανάγεται στον 17ο αιώνα, ενώ πίσω από την αγία Τράπεζα υπάρχει η χρονολογία 1655 με τα αρχικά της γενουατικής οικογένειας Grimaldi, στην οποία πιθανόν να ανήκε.

Eίναι Παρεκκλήσιο προστατευόμενο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, χτισμένο με την περίφημη θυμιανούσικη πέτρα, χαρακτηριστική της αρχιτεκτονικής των κτισμάτων του Κάμπου Χίου.

Ο εφημέριος και το δραστήριο ενοριακό συμβούλιο, με αφορμή τον μήνα Μάϊο και ότι το Παρεκκλήσιο είναι αφιερωμένο στην Παναγία, θέλησαν να αναδείξουν τη λιτή και ευγενική ομορφιά του, και να το κάνουν περισσότερο γνωστό, ως χώρο προσευχής, όχι μόνο στους ίδιους τους Καθολικούς της Χίου, αλλά και ευρύτερα γνωστό στους κατοίκους του Κάμπου, οι οποίοι το βλέπουν τις περισσότερες φορές τον χρόνο κλειστό.

Τα κλειδιά του Παρεκκλησίου έχουν δοθεί στην κ. Μαρία Ξύδα και τον κ. Δημήτρη Κακούρο, αρχιτέκτονες μηχανικούς, οι οποίοι με περισσή επιμέλεια το φροντίζουν, και στους οποίους πηγαίνουν οι ευχαριστίες του εφημερίου και του ενοριακού συμβουλίου.

Ο εφημέριος
π. Λ

[module-456]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου