ΤΟ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΥΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Εμπνευσμένη θεωρώ την σκέψη του Διευθυντή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Νάξου, να επισκεφθεί σήμερα 2 Φεβρουαρίου με το διδακτικό προσωπικό, του μαθητές και μαθήτριες τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό μας Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο Νάξου.

Εκατόν σαράντα πέντε (145) μαθητές και μαθήτριες, μοιρασμένοι σε μικρές ομάδες, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον πεπειραμένο ξεναγό μας, κ. Μιχάλη Ρεμούνδο, την ιστορία του Ναού και να τους δείξει την ιστορική αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας που δεσπόζει στο Ιερό του Ναού και η οποία προκαλεί  θαυμασμό, συγκίνηση και διάθεση για προσευχή σε όσους την αντικρίζουν. 

Όλα τα παιδιά έδειξαν τον απαραίτητο σεβασμό για το Ναό του Κυρίου και έδωσαν την εικόνα ενός Σχολείου  που ξέρει να συμπεριφέρεται ανάλογα με τους χώρους που επισκέπτεται.

Συγχαίρουμε τον Διευθυντή, όλο το διδακτικό προσωπικό αλλά και όλες τις μαθήτριες και μαθητές  και τους ευχόμαστε την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες της Παναγίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου