“ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ 

Ο Πάπας το διακηρύττει εδώ και 5 χρόνια, συνεχώς. Ο πλανήτης κινδυνεύει από την κακή χρήση που τού κάνουμε. Δεν είναι οικολογική υπερβολή, είναι πραγματικότητα; Επομένως 5 χρόνια μετά την χαρακτηρισθείσα ως οικολογική εγκύκλιό του “Laudato Si” και με τη συμπλήρωση του έτους δράσεων, με τον ίδιο τίτλο, ο Φραγκίσκος ανακοίνωσε, με βιντεομήνυμα, ένα νέο του σχέδιο, διάρκειας 7 ετών, την “Πλατφόρμα πρωτοβουλιών Laudato Si”! Μια πορεία ευαισθητοποίησης που απευθύνεται σε οικογένειες, Επισκοπές, Ενορίες, Μοναχικές Κοινότητες, Σχολεία, Νοσοκομεία, Επιχειρήσεις και κάθε είδους συλλογική προσπάθεια για μια βιώσιμη ανάπτυξη, στο πνεύμα της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης.

Στο μήνυμά του ανέφερε 7 σκοπούς του νέου εγχειρήματος:
Οφείλουμε να απαντήσουμε στη “κραυγή της Γης” – Να ακουσθεί η “κραυγή των φτωχών της Γης”. – Η οικονομία να γίνει πιο οικολογική – Να υιοθετηθούν πιο απλοί τρόποι ζωής – Να υπάρξει οικολογική εκπαίδευση – Να υπάρξει οικολογική πνευματικότητα – Να μάθουμε ότι απαιτείται συνεργασία όλων μας για να έχουμε αποτέλεσμα.

Με πιο “πολιτικά λόγια”: Από 1 ως 12-11-21 θα γίνει στη Γλασκώβη της Σκωτίας η Cop 26, Μεγάλη Διάσκεψη για το Περιβάλλον.
Ο Πάπας έχει προσκληθεί και πιθανότατα θα παραστεί.
Σχεδιάζεται συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επίσης γνωστό για τις οικολογικές του πρωτοβουλίες, ώστε ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ:
Οι Χριστιανικές Εκκλησίες στην πρωτοπορία για τη σωτηρία της Γης.
Την είδηση έδωσε ο Καρδινάλιος P. Turkson, του αντίστοιχου Οργανισμού της Αγίας Έδρας

Ας το ελπίσουμε. Εμείς αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί ανισορροπία. Στους απογόνους μας… ας αφήσουμε τουλάχιστον τον πλανήτη, μήπως και του συμπεριφερθούν καλύτερα!

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία έχει

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 3 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου