Την ύψωση του Τίμιου Σταυρού εόρτασε η ενορία του Κτικάδου Τήνου

ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΚΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ

 

Υπό τη σκιά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η οποία δεν θύμιζε τους εορτασμούς προηγούμενων χρόνων με την παρουσία δεκάδων ευλαβών, επισκεπτών και φιλέορτων.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2021 εψάλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Ανδριώτη και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο εφημέριος της Π. Ε. Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος.

Την ημέρα της εορτής, 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Σταυρό του Κυρίου. Μαζί με τον Σεβασμιότατο συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος Πρίντεζης, Αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου Τήνου και οι ιερείς, π. Γεώργιος Ανδριώτης εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κτικάδου, ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, ο π. Νικόλαος Ψάλτης και ο π. Μάρκος Βιδάλης και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Στην πανήγυρη παραβρέθηκαν η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Αναστασία Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κτικάδου Τήνου κ. Ιωσηφίνα (Πέπη) Βιδάλη, Τοπικοί σύμβουλοι, ενορίτες, ευλαβείς και φιλέορτοι.

Φέτος όπως και πέρυσι λόγω των περιορισμών που υπάρχουν δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία στους δρόμους του χωριού.

Φωτογραφίες: Αντουανέτα Μίλαν, Πετρίνα Γιαννησοπούλου

δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου