Την ύψωση του Τίμιου Σταυρού εόρτασε η ενορία του Κτικάδου Τήνου

ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΚΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ

 

Υπό τη σκιά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η οποία δεν θύμιζε τους εορτασμούς προηγούμενων χρόνων με την παρουσία δεκάδων ευλαβών, επισκεπτών και φιλέορτων.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2021 εψάλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Ανδριώτη και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο εφημέριος της Π. Ε. Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος.

Την ημέρα της εορτής, 14 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Σταυρό του Κυρίου. Μαζί με τον Σεβασμιότατο συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος Πρίντεζης, Αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου Τήνου και οι ιερείς, π. Γεώργιος Ανδριώτης εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κτικάδου, ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, ο π. Νικόλαος Ψάλτης και ο π. Μάρκος Βιδάλης και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Στην πανήγυρη παραβρέθηκαν η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Αναστασία Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κτικάδου Τήνου κ. Ιωσηφίνα (Πέπη) Βιδάλη, Τοπικοί σύμβουλοι, ενορίτες, ευλαβείς και φιλέορτοι.

Φέτος όπως και πέρυσι λόγω των περιορισμών που υπάρχουν δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία στους δρόμους του χωριού.

Φωτογραφίες: Αντουανέτα Μίλαν, Πετρίνα Γιαννησοπούλου

δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου