ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Βρυσιώτισσα στην Τήνο, το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, παραμονή της εορτής της εαρινής πανήγυρης.

Η τοπική Εκκλησία όπως και πριν από ένα χρόνο επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο λιτάνευσης της Αγίας Εικόνας της Παναγίας, από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Μιχαήλ του Ταραμπάδου μέχρι το Θεομητορικό Προσκύνημά της του Βρυσιού.
Αυτή η πρωτοβουλία αποδείχτηκε ως η πλέον κατάλληλη, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί για τους ευλαβείς της Παναγίας, οι οποίοι λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας COVID-19, που ζει η ανθρωπότητα, δεν θα μπορούσαν να παραστούν ως πεζοπόροι προσκυνητές στη λιτάνευση της Εικόνας, στην παραδοσιακή πορεία από τον Ταραμπάδο έως το Βρυσί για την αποφυγή συνωστισμού.


Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαΐου 2021, όπως είχε προβλεφθεί από το πρόγραμμα της Πανήγυρης, ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή της Ιεράς Εικόνας από τον Ταραμπάδο και καθοδόν προστίθεντο αυτοκίνητα από τη χωριά που περνούσε: Κάμπο, Άγιο Νικήτα, Ξινάρα, Λουτρά, Περάστρα, Κρόκο, Κώμη, Κάτω Κλείσμα, Αετοφωλιά, Καρκάδο, Καλλονή και Βρυσί.

Τα σφυρίγματα των αυτοκινήτων που συνόδευαν το Εικόνισμα, οι μελωδίες που ακουγόταν από το αυτοκίνητο που έφερε τη στολισμένη Εικόνα της Παναγίας, καθώς και οι κωδωνοκρουσίες των Ναών των οικισμών απ΄ όπου περνούσε η πομπή, δημιουργούσαν ένα συγκινητική θρησκευτική ατμόσφαιρα.

Χαρακτηριστικές στιγμές, η υποδοχή ενοριτών της Κώμης όπου, στην είσοδο του χωριού, είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι ενορίτες. Εκεί η πομπή σταμάτησε για λίγο και οι ευλαβείς της Παναγίας έραναν την Εικόνα της.
Το ίδιο συνέβη και στην είσοδο και έξοδο του χωριού της Καλλονής, όπου παιδιά του Κατηχητικού Κέντρου της Ενορίας πρόσφεραν λουλούδια.

Όταν η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο Βρυσί τοποθετήθηκε στο βάθρο του υπαίθριου χώρου του Θεομητορικού μας Προσκυνήματος, όπου στις 8μμ τελέστηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους εφημερίους: Ταραμπάδου, π. Ιωάννη Σκλάβο, Κτικάδου π. Γεώργιο Ανδριώτη, τον π. Μάρκο Βιδάλη, τον π. Ριχάρδο Tarasziewicz, Στην τελετή συμμετείχε και ο διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.
Στη Λειτουργία αυτή παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ενορίτες: Ταραμπάδου, Κάμπου, Σμαρδάκιτου, Λουτρών, Καρδιανής και Κτικάδου.

Ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν σε όσους φρόντισαν για την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και στα σαράντα περίπου άτομα που έσπευσαν, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, να καθαρίσουν, να ευπρεπίσουν και να στολίσουν τους χώρους του Προσκυνήματος για την Πανήγυρη, αλλά και το χωριό του Ταραμπάδου.
Ευχαριστούμε τον Διοικητή, τις γυναίκες και τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, για την συνεργασία τους, την τιμητική παρουσία τους και την εξασφάλιση της τάξης στην αυτοκινητοπομπή, όσο και στην αναχώρηση των αυτοκινήτων από το Ιερό Προσκύνημα.

 

Σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου 2021 η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ως εξής:

7.30: για την Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής
9.00: Κώμης και Αγάπης
11.00: Χώρας και Σκαλάδου
18.30: Στενής
20.00: Χώρας και Σκαλάδου

π.ι.σ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου