Τα χίλια πρόσωπα της αλληλεγγύης μιας Ενορίας στο Βιετνάμ

Έχουμε αναφερθεί ξανά στην πολύ ζωντανή Καθολική Εκκλησία της χώρας.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε την Ενορία της Hoa Ηung, της Αρχιεπισκοπής της Ho Chi Minh, η οποία είχε μόλις 46 πιστούς το 1946 αλλά σήμερα 9.000, εφημέριο τον π. Joseph Phem Ba Lam και ένα πολύ δραστήριο ενοριακό συμβούλιο.
“Καμία δράση της Ενορίας δεν ανεστάλη κατά την πανδημία, αντίθετα όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν όπου μπορούν. Η προσευχή και η ακρόαση του Λόγου του Θεού είναι το μυστικό μας” αναφέρει ο Εφημέριος.
Οι δράσεις εκτείνονται από διανομή ρυζιού και ψωμιού σε όσους έχουν ανάγκη (ακόμα και τη δύσκολη αυτή περίοδο βρίσκουν προμηθευτές να τους δώσουν) και τη λειτουργία σταθμού πόσιμου νερού για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ως τη λειτουργία ξενοδοχείου για τις φοιτήτριες από άλλες περιοχές και τη λειτουργία ομάδας υποστήριξης σε όσους ζουν πουλώντας πράγματα που βρίσκουν στα σκουπίδια…
Το Συμβούλιο της Ενορίας δημιουργεί ευκαιρίες προσφοράς για όλους τους πιστούς: οι πιο ηλικιωμένοι εργάζονται σε συνεργασία με τους Δομινικανούς – οι Καθολικές μητέρες σε έργα φιλανθρωπίας – το Ευχαριστιακό Κίνημα Νεολαίας πραγματοποιεί προγράμματα σε κοντινές ορεινές περιοχές – υπάρχει συνεργασία ακόμα και με τις τοπικές Αρχές, από τις οποίες μαθαίνουν για φτωχές οικογένειες που έχουν ανάγκη, ώστε να τις βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ανάγκης.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πιο πλούσιοι από εμάς. Σίγουρα όμως είναι πιο ενθουσιώδεις Χριστιανοί!
Μακάρι να τους μοιάζαμε…

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου