Τα μανικέτια της αγάπης

Τα μανικέτια της αγάπης. Αποφασισμένοι και έτοιμοι να ζήσουν μαζί, παντρεύονται. Λένε ότι έχουν καταλάβει,  τι είναι η αγάπη. Πράγματι δεν πήγαιναν  ενώπιον του Ιερού Βωμού για την τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου, αν πρώτα  δεν είχαν τακτοποιήσει τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια στο υπνοδωμάτιό τους, όπως αρμόζει σε δύο συζύγους.

Αυτή η οικειότητα  του σπιτιού, στολισμένη με όμορφα έπιπλα, πλουτισμένη στολίδια που ομορφαίνουν τους τοίχους και το πάτωμα  … βεβαιώνει  την αξία και τη σημασία που δίνουν στο να ζουν μαζί.

Όπου πράγματι  μπορεί κανείς να εκδηλώσει καλύτερα την αμοιβαία αγάπη, όπου πράγματι  αποδεικνύει κανείς αυτό που υποσχέθηκε στο ενώπιον του Ιερού Βωμού.…. Εγγύηση  και αδιαμφισβήτητη  απόδειξη της αγάπης για το Γιώργο ήταν όμως τα μανικέτια του πουκαμίσου του, που τα ήθελα πάντα καλά σιδερωμένα ακόμα και για τις καθημερινές. 

Ο Γιώργος τα βράδια διαπίστωνε πως η Μαρία  αργούσε να πάει για ύπνο. Της ζήτησε το γιατί…..

Το χαμόγελο της Μαρίας και …. εκείνα τα μανικέτια  ήταν για εκείνον  μία πρόσκληση  ν’ ανοίξει τα μάτια του  και να δει την πραγματική αξία της αληθινής αγάπης.

Αμήχανος, διαπίστωσε  ότι η γυναικούλα του,  δεν έπαυε να τον αγαπά. Αλλά  καθυστερώντας στην κουζίνα  συνέχιζε  να του αποδείχνει  αγάπη της. Έκανε την λάντζα, έβαζε τα πάντα σε τάξη και στη θέση τους  και τέλος  αυτά τα μανικέτια δεν σταματούσε καθημερινά να τα σιδερώνει. Όμορφο και διδακτικό μάθημα αγάπης.

Αγαπητή Μαρία, σ’ ευχαριστώ για την απόδειξη της αγάπης σου. Πριν πάω για ύπνο έμαθα  κι’ εγώ να τρέχω  στον νεροχύτη για να πλένω τα πιάτα μαζί σου.

Μ’ έκανες  να καταλάβω καλύτερα  αυτό που, ο Ιησούς  συμβούλευε  όποιον πηγαίνει ενώπιον του Ιερού Βωμού.  Εάν θέλεις να γευθείς την πράξη της πιο μεγάλης αγάπης  που έχει  δοθεί στη λατρεία, «πήγαινε πρώτα  και εσύ να συμφιλιωθείς».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου