Τα δικαιώματα του χριστιανού και η ελευθερία του

Τα δικαιώματα του χριστιανού και η ελευθερία του

Ένας μοναχός φοβόταν ότι θα άλλαζε μοναστήρι, και δεν αισθανόταν καλά επειδή ήθελε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του, και ζητούσε να μπορεί να κάνει και εκείνος, όπως όλοι οι υπόλοιποι, αυτό που ήθελε. Η ελευθερία είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων.

Όπως έγραφε στον Ανώτερό του τις επιθυμίες του, θυμήθηκε ότι ο Χριστιανός έχει ένα δικαίωμα που υπερβαίνει όλα τα δικαιώματα, το δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να βλάψει ή  να αφαιρέσει: το δικαίωμα να αγαπά εκείνον που του αφαιρεί τη ζωή. Με αυτό ανακάλυψε ότι ο Χριστιανός μπορεί και πρέπει να απολαμβάνει τη μεγαλύτερη ελευθερία.

Επιθυμούσε να σταλεί σε ένα μοναστήρι, όπου θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. «στείλε με όπου θέλεις: οπουδήποτε μπορώ να κάνω αυτό που επιθυμώ. Ανακάλυψα την ελευθερία: μπορώ να κάνω αυτό που επιθυμώ, επειδή το μόνο που θέλω είναι να κάνω το θέλημα του Θεού».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου