Ταξίδι – αστραπή του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί της Λέσβου

Ταξίδι – αστραπή του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί της Λέσβου

Από την Πόλη του Βατικανού.

Μετά την Lampedusa, ο Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει στην καρδιά  καρδιά του Αιγαίου,  για να συναντήσει  την κοσμοθάλασσα προσφύγων ανδρών, γυναικών και παιδιών  που από τη Μέσω Ανατολή  αναζητούν  μέσω της Ελλάδος  να φθάσουν στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, με ένα ταξίδι αστραπή,  προετοιμασμένο με  ταχύτητα φωτός, ο Επίσκοπος της Ρώμης θα πετάξει  μέχρι το νησί της Λέσβου, που έχει γίνει  τους τελευταίους μήνες  η αναγκαστική προσγείωση  χιλιάδων προσφύγων  που έφυγαν από την Μέσω Ανατολή  εν μέσω πολέμων και φυλετικών συγκρούσεων. 

Η είδηση δόθηκε σήμερα και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο νησί θα υποδεχθούν τον Πάπα  ο Αρχιεπίσκοπος των Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος ο Β, Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κκ. Βαρθολομαίος και μαζί τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης  Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου