Ταξίδι – αστραπή του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί της Λέσβου

Ταξίδι – αστραπή του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί της Λέσβου

Από την Πόλη του Βατικανού.

Μετά την Lampedusa, ο Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει στην καρδιά  καρδιά του Αιγαίου,  για να συναντήσει  την κοσμοθάλασσα προσφύγων ανδρών, γυναικών και παιδιών  που από τη Μέσω Ανατολή  αναζητούν  μέσω της Ελλάδος  να φθάσουν στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, με ένα ταξίδι αστραπή,  προετοιμασμένο με  ταχύτητα φωτός, ο Επίσκοπος της Ρώμης θα πετάξει  μέχρι το νησί της Λέσβου, που έχει γίνει  τους τελευταίους μήνες  η αναγκαστική προσγείωση  χιλιάδων προσφύγων  που έφυγαν από την Μέσω Ανατολή  εν μέσω πολέμων και φυλετικών συγκρούσεων. 

Η είδηση δόθηκε σήμερα και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο νησί θα υποδεχθούν τον Πάπα  ο Αρχιεπίσκοπος των Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος ο Β, Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κκ. Βαρθολομαίος και μαζί τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης  Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου