ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ

 

Επιστρέφοντας από Σάμο για Σύρο το ταξίδι μας κράτησε 8.30 ώρες. Το Μεγαλοπρεπέστατο πλοίο της HSW ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ξεκίνησε από το Βαθύ Σάμου στις 11 το πρωί της Κυριακής και έφθασε στη Σύρο στις 7.30 το απόγευμα. Μια διαδρομή που έκανε με τουλάχιστο 2000 επιβάτες και περίπου 450 αυτοκίνητα, όπως μπορέσαμε χονδρικά να μετρήσει το εντυπωσιασμένο μάτι μας και από το κατάστρωμα του πλοίου. Ήταν μεγάλη ταλαιπωρία, διότι παρά την ευγένεια και την εξυπηρέτηση των αξιωματικών και του πληρώματος του πλοίου αυτές τις 8.30 ώρες τις περάσαμε σε μία καρέκλα χωρίς αναπαυτική πλάτη.
Η αποζημίωση όμως μας δόθηκε άμεσα και στο ίδιο αυτό ταξίδι. Όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι της Πάτμου, την ώρα που ξεφόρτωνε και φόρτωνε μπορέσαμε να δούμε και να θαυμάσουμε έστω και από μακριά το Μοναστήρι, όπου ο Άγιος Ιωάννης Απόστολος και Ευαγγελιστής έγραψε το περίφημο Βιβλίο της Αποκάλυψης.
Το τελευταίο Βιβλίο της Νέας Διαθήκης με τις τόσες αλληγορικές εικόνες που έγινε αντικείμενο μεγάλης σοβαρής και επιστημονικής θεολογικής μελέτης αλλά δεν έλειψαν και οι πρόχειροι ερασιτέχνες θεολόγοι που έκαναν αρκετές παρερμηνείες. Αυτές δυστυχώς προσελκύουν πολλούς αφελείς αναγνώστες που παραμένουν στο γράμμα και αγνοούν το πνεύμα του Ιερού συγγραφέα. Ξεχνούν επίσης ότι το γράμμα σκοτώνει ενώ το πνεύμα ζωογονεί.
Εκεί στο λιμάνι, απ’ όπου αγναντεύαμε τη σπηλιά της Αποκάλυψης ο νους μας πήγε σε κάποια προσφιλή μας πρόσωπα, τα οποία από νεαρή ηλικία είχαν ένα όνειρο: να επισκεφθούν την Πάτμο. Όμως αυτό το όνειρο μέχρι σήμερα παραμένει απραγματοποίητο. Και αυτό διότι κάποιοι τους είχαν υποσχεθεί, ότι θέλουν θα τους βοηθήσουν προσφέροντάς τους ένα θεολογικό επιμορφωτικό σεμινάριο, ώστε η επίσκεψή τους, όταν γίνει, να έχει το μεγαλύτερο δυνατό πνευματικό όφελος.
Πάντως εμείς προσευχηθήκαμε και για όσους έχουν ακόμη αυτό το όνειρο της επίσκεψης στο νησί της Πάτμου αλλά και για εκείνους που τους υποσχέθηκαν το ειδικό θεολογικό σεμινάριο με αντικείμενο την Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Για μας φρόντισε ο ίδιος ο Θεός και όχι οι άνθρωποι, να φθάσουμε από το ιερό νησί της Παναγίας στο ιερό νησί του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή και Θεολόγου. Αν όμως κάποια στιγμή πραγματοποιηθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο, εμείς θα το παρακολουθήσουμε έστω και μετά την επίσκεψή μας στην Πάτμο. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου