ΤΑΓΜΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΔΕΛΦΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΙΛΛΑ

Το Σάββατο  30 Απριλίου 2016  απεβίωσε  η Αδελφή Ελένη Βίλλα του Τάγματος των Αδελφών Ουρσουλινών.

Η Εξόδιος Ακολουθία  τελέστηκε μέσα σε κλίμα μεγάλης οδύνης για την απώλειά της στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής, την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 5 το απόγευμα.

Η τελετή άρχισε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο

Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π.Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Συλλειτούργησαν μαζί του :

 ο π.Αντρέας Βουτσίνος Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Λουκά,

ο π.Αλέκος Ψάλτης Εφημέριος Ενορίας Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης,

ο π.Αθανάσιος Αρμάος,  ο π.Νίκος Γαβαθάς ,

και οι Ιησουίτες Μοναχοί π.Γαβριήλ Μαραγκός και π.Μάρκος Ρούσσος.

Παρούσα η Σύμβουλος της Γενικής Ηγουμένης του Τάγματος των Αδελφών Ουρσουλινών, η Αδελφή MarieChristine, όλες οι Αδελφές που εργάζονται στην Αττική και από την Τήνο είχε έλθει η Αδελφή Θηρεσία Φόνσου.

Η Εκκλησία ήταν γεμάτη από συγγενείς της Αδελφής Ελένης, Μοναχούς από πολλά Μοναχικά Τάγματα της Αρχιεπισκοπής , Εκπαιδευτικούς όλων των Σχολών που διευθύνουν οι Αδελφές Ουρσουλίνες στην Αθήνα (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) και λαϊκούς που θέλησαν με την παρουσία τους να τιμήσουν το έργο που τόσα χρόνια είχε επιτελέσει η αποβιώσασα Αδελφή.

Το Θείο Λόγο κήρυξε στο Εκκλησίασμα ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Σεβαστιανός ο οποίος τόνισε:

Αδελφοί μου ο λόγος του Αποστόλου Παύλου σήμερα μας τονίζει: «Ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε για να είναι Κύριος και των νεκρών και των ζώντων», για να δώσει την αιώνια ζωή σε όλους.

Για αυτό «κανένας από μας δεν ζει για τον εαυτό του και κανένας δεν πεθαίνει για τον εαυτό του». Δεν ζω για μένα, δεν ζω στη γη για να πραγματοποιήσω δικά μου σχέδια, ζω για να πραγματοποιήσω το σχέδιο Εκείνου που μου έδωσε τη ζωή με τον θάνατο και την ανάστασή του. Για τον Κύριο ζω. Ένας γνήσιος και συνειδητός χριστιανός ζει ακολουθώντας στη ζωή του το δρόμο υπακοής και πιστότητας που ακολούθησε ο Χριστός στη γη, και είναι έτοιμος να πεθάνει διότι ξέρει ότι θα συναντήσει τον Κύριο που θα του δώσει την αιώνια ζωή και ευτυχία.

Για να ζει όμως κάποιος για τον Κύριο και να πεθαίνει για τον Κύριο, για να στηρίζει όλη τη ζωή του στον Κύριο, δεν αρκεί να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός, έχει ανάγκη να έχει πιστέψει στον αναστημένο Κύριο.

Και ακούσαμε από το Ευαγγέλιο ότι οι μαθητές του Χριστού, δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν στην ανάστασή του. Δεν είχαν καταλάβει ούτε τις προφητείες της Αγίας Γραφής ούτε τα λόγια του Ιησού, ότι αφού πάθει και πεθάνει, την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί.

Ο Χριστός τους είπε να δουν τις πληγές από τα καρφιά της σταύρωσης για να πεισθούν ότι είναι ο ίδιος, να τον αγγίξουν και να του δώσουν να φάει για να διαπιστώσουν ότι δεν είναι φάντασμα. Έτσι πίστεψαν ότι ο Χριστός είναι νικητής της αμαρτίας και του θανάτου, και χορηγός της ζωής.

Εμείς προσευχόμαστε σήμερα να χορηγήσει το συντομότερο ο Κύριος στην αδελφή Ελένη την αιώνια ζωή και ευτυχία κοντά του. Αλλά έχομε ανάγκη να προσευχηθούμε και για τον εαυτό μας: να ωριμάσει την πίστη μας στην ανάσταση του Χριστού και στη δική μας ανάσταση, ώστε, όσο ζούμε εδώ στη γη, «να ζούμε για τον Κύριο, να πεθαίνουμε για τον Κύριο, διότι του Κυρίου είμαστε!».

Μετά από τη Θεία Λειτουργία ψάλθηκε η Εξόδιος Ακολουθία και ακολούθησε η ταφή στο Καθολικό Κοιμητήριο του Ηρακλείου Αττικής.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου