Τήνος: χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2022 τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ και συλλειτούργησαν μαζί του όλοι ιερείς της Τήνου και κάποιοι ιερείς του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε 32 παιδιά. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου. Η ενεργός συμμετοχή των γονέων και των παιδιών έδωσε ιδιαίτερη ομορφιά στην όλη ιεροτελεστία. 

Τα παιδιά και οι γονείς τους συμμετείχαν ενεργά στη Θεία λειτουργία με την ανάγνωση των Αναγνωσμάτων, την εκφώνηση των δεήσεων των πιστών και την προσφορά των τιμίων δώρων για την τέλεση της Ευχαριστίας.

Πριν την ευλογία μια μητέρα εκ μέρους όλων των γονέων προσευχήθηκε στο Θεό για τα παιδιά τους ενώπιον της συναγμένης Εκκλησίας.

Όλα έγιναν με τάξη και ιερή λαμπρότητα βοηθώντας το πλήθος των πιστών να συμμετάσχουν σε μία κατανυκτική Ιεροτελεστία.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε εκ μέρους της Εκκλησίας αναμνηστικά δώρα στα παιδιά που έλαβαν το Χρίσμα, ενώ οι γονείς εξασφάλισαν ένα όμορφο κέρασμα σε όλους τους παρόντες.

π. Ιωσήφ Rossi

Φωτογραφίες: Παρασκευά Χρύσα – www.to-fotografio.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου