Τήνος: χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2022 τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ και συλλειτούργησαν μαζί του όλοι ιερείς της Τήνου και κάποιοι ιερείς του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε 32 παιδιά. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου. Η ενεργός συμμετοχή των γονέων και των παιδιών έδωσε ιδιαίτερη ομορφιά στην όλη ιεροτελεστία. 

Τα παιδιά και οι γονείς τους συμμετείχαν ενεργά στη Θεία λειτουργία με την ανάγνωση των Αναγνωσμάτων, την εκφώνηση των δεήσεων των πιστών και την προσφορά των τιμίων δώρων για την τέλεση της Ευχαριστίας.

Πριν την ευλογία μια μητέρα εκ μέρους όλων των γονέων προσευχήθηκε στο Θεό για τα παιδιά τους ενώπιον της συναγμένης Εκκλησίας.

Όλα έγιναν με τάξη και ιερή λαμπρότητα βοηθώντας το πλήθος των πιστών να συμμετάσχουν σε μία κατανυκτική Ιεροτελεστία.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε εκ μέρους της Εκκλησίας αναμνηστικά δώρα στα παιδιά που έλαβαν το Χρίσμα, ενώ οι γονείς εξασφάλισαν ένα όμορφο κέρασμα σε όλους τους παρόντες.

π. Ιωσήφ Rossi

Φωτογραφίες: Παρασκευά Χρύσα – www.to-fotografio.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου