Τήνος – Εορτή της Αγίας Ούρσουλας

ΤΗΝΟΣ – ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ 2021  

 

 

Με τέλεση Θείας Λειτουργίας από τον Αρχιεπίσκοπό μας Ιωσήφ και τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Νικολάου, του πατέρα Ριχάρδου και του πατέρα Γιάννη στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο «Σπίτι της Αγίας Ούρσουλας»» τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας προστάτιδας του τάγματος των Ουρσουλινών το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου.  

Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θάρρος των μαρτύρων της πρώτης εκκλησίας, μεταξύ αυτών της αγίας Ούρσουλας και των συντροφισσών της που έχασαν τη ζωή τους για την πίστη τους στο Χριστό αλλά και στα αρκετές φορές αθόρυβα και διακριτικά παραδείγματα συνανθρώπων μας στη σημερινή εποχή που με τη προσευχή και τις πράξεις τους δίνουν δείγματα αγιότητας και πίστης στο Ευαγγέλιο στη γειτονιά, στο χώρο εργασίας, στις κοινωνικές τους συναναστροφές χωρίς να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης μέσα στην Εκκλησία ή δημόσια αξιώματα. 

Μετά το πέρας της τελετής στη τραπεζαρία προσφέρθηκε κέρασμα δίνοντας την ευκαιρία στους παρόντες να ανταλλάξουν ευχές και να συνομιλήσουν μεταξύ τους. Παρόντα τα λαϊκά μέλη της επιτροπής διαχείρισης του σπιτιού ενώ παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος και η Αντιδήμαρχος κα Ευγενία Αλοιμόνου.  

Η Ευλογία της Αγίας Ούρσουλας και όλων των Μαρτύρων της πίστης ας είναι βοήθειά μας. 

 

Α.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου