Τέλεση συλλείτουργου Ευχαριστίας στα Λουτρά υπέρ των Ουρσουλινών

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στις 19:30, στο Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στην πρώην Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου θα τελεστεί δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου π. Ιωσήφ, με σκοπό να ευχαριστήσουμε τον Κύριο για το πολύτιμο και πολύμορφο έργο που πρόσφεραν για 200 χρόνια οι Ουρσουλίνες Μοναχές στα δύο νησιά των Κυκλάδων, Νάξο και Τήνο.

Στη Θεία Λειτουργία θα είναι παρούσα η σεβαστή Αδελφή  Brigitte Brunet, Επαρχιακή του Τάγματος, η οποία θα εκπροσωπήσει τη Γενική Ηγουμένη του Τάγματος Σεβαστή Μητέρα Suzan Flood.

Καλούμε την Εκκλησία να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να συμπροσευχηθούμε για την αιώνια ανάπαυση των καικοιμημένων Ουρσουλινών Μοναχών που εργάστηκαν στην τοπική μας Εκκλησία αλλά και να ευχαριστήσουμε το Μοναχικό Τάγμα τους, το οποίο δώρισε στην τοπική μας Εκκλησία: τις Ιερές Μονές του, της Νάξου και της Τήνου και πρόσφατα την οικία της Κοινότητας των Ουρσουλινών στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου, την οποία και ονομάσαμε «ΣΠΙΤΙ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ».

Από τα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου