Τέλειωσε η σκλαβιά σου

Τέλειωσε η σκλαβιά σου

Ένας φίλος μου βγήκε πρόσφατα από τη φυλακή, μετά από χρόνια σκληρής φυλακής και κλεισμένος σε απομονωμένο κελί.  Διηγείται πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ελεύθερος.  Για να το πιστέψει πρέπει  να το ακούει να του επαναλαμβάνουν συχνά  και κάθε στιγμή.

Όταν βγαίνει στους δρόμους, σχεδόν εντυπωσιάζεται  που κανείς δεν τον συλλαμβάνει, ούτε τον απειλεί.  Αν συναντήσει κάποιο γνωστό  χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη δύναμη  για να ξαναπάρει τη βέβαιη στάση ενός ελεύθερου ανθρώπου.

Συμπεριφέρεται ακόμη σαν να ήταν στη φυλακή. Δεν θέλει να πάει στο κρεβάτι , διότι μόλις αποκοιμηθεί ή απλώς κλείνει τα μάτια, ξαναβρίσκεται στη φυλακή  και πετιέται όρθιος.  Τότε αρχίζει να τηλεφωνά σε όλους τους πραγματικούς  φίλους του, τους αναζητά  πρωί-πρωί  για να τους ακούσει να του λένε ότι είναι ολότελα ελεύθερος.

Εντυπωσιακή η συνάντησή  του ένα magistrat oπου του παρουσίασα την Κυριακή στη Λειτουργία.  Σε συμφωνία μαζί του τόνισα κάτι  στον  magistrato. Τότε άρχισε να κλαίει  από χαρά  μόλις είδε να τον αγκαλιάζει ο δικαστής  που τον ενεθάρρυνε  να παραμείνει στο δρόμο της άπειρης  Αγάπης του Θεού. Κάθε τόσο  μου υπενθυμίζει  ότι πήρε γεύση η χαρά  από αυτή τη συνάντηση.

“Φωνάξτε στην καρδιά της Ιερουσαλήμ  ότι τελείωσε η σκλαβιά σου.”

Με το Βάπτισμα  του Ιησού , για κάθε άνθρωπο  τελείωσε η σκλαβιά του.  Εισήλθε στην καρδιά του η ελευθερία του παιδιού του Θεού. Από τον Πατέρα φθάνει σε μας  ένας λόγος του Ιησού  πλημμυρισμένος  από το Πνεύμα,  σε μορφή περιστεράς." Είσαι ο υιός μου ο εκλεκτός, σε σένα ευαρεστήθηκα”.

Είναι μια φωνή που  απευθύνεται σε μας  και έχουμε ανάγκη να την επαναλαμβάνουμε  και να την ακούμε να την επαναλαμβάνουν οι φίλοι μας. Στον Ιησού , εσύ είσαι και εγώ είμαι μαζί σου εκλεκτό παιδί  που ελκύει την ευαρέσκεια του Θεού.

Είναι η πιο όμορφη κραυγή που φθάνει σε μας, διότι μας αναγγέλλει  και μας βεβαιώνει  ότι τελείωσε η σκλαβιά της αμαρτίας  με τον ερχομό της ευσπλαχνίας: τελείωσε η σκλαβιά του πόνου  που μαζί με τον Ιησού είναι μόνο αγάπη: τελείωσε η σκλαβιά  του θανάτου  που με τον Ιησού πέρασε στην αληθινή ζωή.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου