ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρχική σελίδα – Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κείμενο του Γραφείου επί των αιρέσεων και παραθρησκειών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τίτλο: "Σχόλιο στην αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς αιρετικούς παπικούς για την "άρση των αναθεμάτων".
Αφού κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη για "αμετακίνητη προσήλωση στις αιρετίζουσες θεωρίες του", τον αποκαλεί δηλαδή αιρετικό, αναφέρει ότι απευθύνεται "προς τον πιστό λαό του Θεού, με σκοπό την ενημέρωσή του, τον επιστηριγμό του στην αλήθεια της Ορθοδοξίας και την προφύλαξίν του από την αίρεση και από αυτούς που την εκφράζουν και την προωθούν". Στην ανάλυση δε, του σκεπτικού αυτού του σχολίου αναφέρεται σε "συμπεράσματα", δηλαδή υποθέσεις, αποτελέσματα συλλογισμού, μιας υποκειμενικής συλλογιστικής πορείας που εκ προοιμίου είναι καταδικαστική για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Δεν πρέπει βέβαια να προκαλεί εντύπωση, ούτε να ξαφνιάζει η τοποθέτηση του εν λόγω Γραφείου, το οποίο στην ουσία αποτελεί θερμό υποστηρικτή και συνοδοιπόρο όλων σχεδόν των αντιμαχομένων το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και εκ του γεγονότος ότι, πρώτες και μετά χαράς αναρτούν τις δημοσιεύσεις του οι διάφορες "αντιπατριαρχικές" ιστοσελίδες.
Δεν θα ασχοληθούμε με διάθεση αντιπαραθέσεως με το το σχόλιο του Γραφείου αυτού.
Αναρωτιόμαστε όμως φωναχτά: 

• Υπήρχε η ίδια αγωνία και έγινε η ίδια ενημέρωση προς "τον πιστό λαό του Θεού" και μάλιστα προς τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όταν προ ολίγων ετών, αφορισμένος γινόταν δεκτός σαν ιεροκήρυκας σε ναούς του Πειραιά και προσφωνούνταν υπό αρχιερατικών χειλέων "αδελφός εν Χριστώ", και "σύγχρονος άγιος";

• Η περιοχή της Μητροπόλεως Πειραιώς δεν έχει θέματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί αρμοδίως το συγκεκριμένο Γραφείο; Όλη η περιφέρεια της δηλαδή, είναι "καθαρή" ας πούμε, από ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, πεντηκοστιανούς, βουδιστές και άλλες παραθρησκευτικές οργανώσεις και αιρέσεις; 
Δεν περιμένουμε βεβαίως σε καμιά περίπτωση απάντηση. Γιατί όποια απάντηση κι αν δοθεί, θα είναι εναρμονισμένη "τοις θελήμασι υμών", όλων εσάς που απαρτίζετε και εργάζεσθε για το Γραφείο αυτό. Και το θέλημα της καρδιάς σας, όπως δείχνει η μέχρι τώρα τακτική σας, είναι η χλεύη και ο αφανισμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Πρέπει όμως να ξέρετε ότι, δεν είσαστε μόνοι σας, δεν παίζετε σε άδειο γήπεδο. Υπάρχει και η άλλη πλευρά, που σέβεται και αγαπά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αξιοθρήνητη και ελεεινή δεν είναι η κατάσταση της πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, όπως γράφετε στο σχόλιο σας. Οι ίδιοι χαρακτηρισμοί μπορούν να χρησιμοποιη-θούν για την δική σας κατάσταση η οποία ταυτοχρόνως είναι και επικίνδυνη.

Όμως δεν βαριέστε, Χριστούγεννα έρχονται σε λίγο και βγήκαν πάλι παγανιά "οι ζητούντες την ψυχήν του Παιδίου".

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Αννόβερο-Γερμανίας 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου