Συντετριμμένο το Βατικανό

Συντετριμμένο το Βατικανό

 

Το Βατικανό εξέφρασε μεγάλη λύπη για τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ζήτησε να υπάρξει μια "αποφασιστική και αλληλέγγυα αντίδραση" στην"επίθεση αυτή κατά της ειρήνης ολόκληρης της ανθρωπότητας".
"Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο ποντίφικας σε τηλεφωνική επικοινωνία του με καθολικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας. "Αυτό δεν είναι ανθρώπινο", τόνισε προσθέτοντας πως προσεύχεται για τα θύματα, τις οικογένειές τους και ολόκληρο τον γαλλικό λαό.
"Είμαστε συντετριμμένοι από αυτήν την νέα εκδήλωση της φρενήρους βίας της τρομοκρατίας και του μίσους, την οποία εμείς μαζί με τον Πάπα και όλους αυτούς που αγαπούν την ειρήνη καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι.
"Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας, η οποία αξιώνει μια αποφασιστική και αλληλέγγυα αντίδραση από την πλευρά μας προς όλους για να αντιταχθούμε στη διάδοση του φονικού μίσους σε όλες του τις μορφές", πρόσθεσε.
"Προσευχόμαστε για τα θύματα και τους τραυματίες και για όλον τον γαλλικό λαό", κατέληξε.

Από  matrix24

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου