Συντετριμμένο το Βατικανό

Συντετριμμένο το Βατικανό

 

Το Βατικανό εξέφρασε μεγάλη λύπη για τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ζήτησε να υπάρξει μια "αποφασιστική και αλληλέγγυα αντίδραση" στην"επίθεση αυτή κατά της ειρήνης ολόκληρης της ανθρωπότητας".
"Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο ποντίφικας σε τηλεφωνική επικοινωνία του με καθολικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας. "Αυτό δεν είναι ανθρώπινο", τόνισε προσθέτοντας πως προσεύχεται για τα θύματα, τις οικογένειές τους και ολόκληρο τον γαλλικό λαό.
"Είμαστε συντετριμμένοι από αυτήν την νέα εκδήλωση της φρενήρους βίας της τρομοκρατίας και του μίσους, την οποία εμείς μαζί με τον Πάπα και όλους αυτούς που αγαπούν την ειρήνη καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντι.
"Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας, η οποία αξιώνει μια αποφασιστική και αλληλέγγυα αντίδραση από την πλευρά μας προς όλους για να αντιταχθούμε στη διάδοση του φονικού μίσους σε όλες του τις μορφές", πρόσθεσε.
"Προσευχόμαστε για τα θύματα και τους τραυματίες και για όλον τον γαλλικό λαό", κατέληξε.

Από  matrix24

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου