“Συντελείται γενοκτονία των Χριστιανών στο Ιράκ”

"Συντελείται γενοκτονία των Χριστιανών στο Ιράκ"

Ένας Ιρακινός χριστιανός ιερέας που είχε απαχθεί και βασανιστεί από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ο Ντάγκλας Γιουσέφ Αλ Μπάζι, διαβεβαίωσε ότι πλέον είναι αδύνατο να είσαι χριστιανός και να ζεις στο Ιράκ.
Ο πατέρας Ντάγκλας Μπάζι, ένας Ασσύριος καθολικός ιερέας, ή αλλιώς «Χαλδαίος» όπως ονομάζονται οι Ασσύριοι ρωμαιοκαθολικοί, απήχθη το 2006 από την Αλ Κάιντα, βασανίστηκε, του έσπασαν τα δόντια με σφυρί, του έσπασαν τη μύτη και την πλάτη, τον πυροβόλησαν στο πόδι και του ανατίναξαν την εκκλησία και τελικά τον άφησαν ελεύθερο και ημιθανή αφού πήραν λύτρα 170.000 δολάρια.
Ο πατέρας Ντάγκλας Μπάζι ζει πλέον στην Ερμπίλ, στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, από τους 2.000.000 χριστιανούς του Ιράκ, όλων των δογμάτων, στη χώρα πλέον έχουν απομείνει μόλις 200.000.
Μιλώντας σε μια εκκλησία στην Καλιφόρνια, ο π. Μπάζι είπε: «Το να είσαι χριστιανός στο Ιράκ είναι αδύνατο. Δεν εκπλήσσομαι που συνεχίζουν να επιτίθενται στον λαό μου, εκπλήσσομαι που ο λαός μου ακόμα υπάρχει».
Περισσότερες από 400.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν και υποβλήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας να ανακηρύξει τον διωγμό των χριστιανών στο Ιράκ και στη Συρία ως γενοκτονία.
«Κατά την άποψή μου το Ισλαμικό Κράτος είναι υπεύθυνο για γενοκτονία εις βάρος ομάδων όπως οι Γιαζίντι, οι χριστιανοί και οι σιίτες στις περιοχές που ελέγχει».
Χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί, βιαστεί, βασανιστεί και εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, με νεαρές γυναίκες και κορίτσια να γίνονται ερωτικές σκλάβες.
Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, οι χριστιανοί της πόλης είχαν διορία μόλις 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την πόλη. Αλλιώς ή έπρεπε να εξισλαμιστούν ή να αποκεφαλιστούν δημοσίως.
Οι Ασσύριοι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αρχαία πρωτεύουσά τους γινόμενοι φυγάδες και πρόσφυγες, ενώ τα σπίτια και οι περιουσίες τους λεηλατήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή:tribune.gr
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου