Συνοδικότητα στην Τήνο

Τις Τετάρτες 1η και 8η Ιουνίου, κλήρος και λαός συνεδρίασαν γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο μας Ιωσήφ στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η Συνοδικότητα, ένα θέμα που ζήτησε η Αγία Έδρα να μελετηθεί σε όλες τις τοπικές Εκκλησίες του κόσμου με σκοπό την συλλογή απόψεων οι οποίες και θα είναι καθοριστικές για την Σύνοδο των Επισκόπων του 2023 με θέμα την Συνοδικότητα.

Στην Τήνο, οι διαβουλεύσεις αυτές έγιναν σε ένα κλίμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών αλλά και χαρών. Στην πρώτη διαβούλευση ο π. Μάρκος Φώσκολος έδωσε μια επεξήγηση του γιατί η Εκκλησία από την ίδρυσή της είναι Συνοδική και πως εμείς πρέπει να βιώνουμε αυτή την συνοδικότητα. Τις διαβουλεύσεις συντόνιζε ο π. Αλέξανδρος Πέρρος ο οποίος και εξήγησε την όλη διαδικασία στους συμμετέχοντες και έπειτα καλείται να συντάξει μια αναφορά με όσα ειπώθηκαν και να στείλει στην Ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Τέλος η Ιεραρχία μας θα συνάξει ένα νέο κείμενο που θα σταλθεί στην Αγ. Έδρα. Όλη αυτή η διαδικασία είναι είναι μοίρασμα και ακρόαση των χαρών και των προβλημάτων της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο δρόμος για μια Εκκλησία Συνοδική άνοιξε, δρόμος ο οποίος και θα συνεχίσει με την συχνή ακρόαση λαϊκών και κληρικών για να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή την πορεία μας προς τον Σωτήρα.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου