Συνοδικότητα στην Τήνο

Τις Τετάρτες 1η και 8η Ιουνίου, κλήρος και λαός συνεδρίασαν γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο μας Ιωσήφ στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η Συνοδικότητα, ένα θέμα που ζήτησε η Αγία Έδρα να μελετηθεί σε όλες τις τοπικές Εκκλησίες του κόσμου με σκοπό την συλλογή απόψεων οι οποίες και θα είναι καθοριστικές για την Σύνοδο των Επισκόπων του 2023 με θέμα την Συνοδικότητα.

Στην Τήνο, οι διαβουλεύσεις αυτές έγιναν σε ένα κλίμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών αλλά και χαρών. Στην πρώτη διαβούλευση ο π. Μάρκος Φώσκολος έδωσε μια επεξήγηση του γιατί η Εκκλησία από την ίδρυσή της είναι Συνοδική και πως εμείς πρέπει να βιώνουμε αυτή την συνοδικότητα. Τις διαβουλεύσεις συντόνιζε ο π. Αλέξανδρος Πέρρος ο οποίος και εξήγησε την όλη διαδικασία στους συμμετέχοντες και έπειτα καλείται να συντάξει μια αναφορά με όσα ειπώθηκαν και να στείλει στην Ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Τέλος η Ιεραρχία μας θα συνάξει ένα νέο κείμενο που θα σταλθεί στην Αγ. Έδρα. Όλη αυτή η διαδικασία είναι είναι μοίρασμα και ακρόαση των χαρών και των προβλημάτων της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο δρόμος για μια Εκκλησία Συνοδική άνοιξε, δρόμος ο οποίος και θα συνεχίσει με την συχνή ακρόαση λαϊκών και κληρικών για να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή την πορεία μας προς τον Σωτήρα.

π. Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου