Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε Εκκλησίες στον Καναδά

Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες Εκκλησίες σε ολόκληρο τον Καναδά έχουν γίνει στόχος επιθέσεων, που κυμαίνονται από βανδαλισμούς έως εμπρησμούς, ενώ τουλάχιστον δέκα Εκκλησίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιές που τέθηκαν σκόπιμα.

Η αστυνομία στην Καναδική πόλη Βανκούβερ, από τις αρχές Ιουνίου έχει καταγράψει σημαντική αύξηση των πράξεων βανδαλισμού κατά Εκκλησιών με 13 περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με πέτρες, γκράφιτι και απειλών για εμπρησμό. Στο γειτονικό προάστιο Surrey, η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία καταστράφηκε από πυρκαγιά στις 19 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού.

Τα περιστατικά αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης τάσης βίας κατά Εκκλησιών στον Καναδά. Είκοσι μία Εκκλησίες έχουν πυρποληθεί τους τελευταίους μήνες, με τουλάχιστον δέκα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Δεκάδες άλλες έχουν βανδαλιστεί ή βεβηλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Πολλές από τις επιθέσεις φαίνεται να σχετίζονται με την οργή κατά των Χριστιανικών Εκκλησιών, για το ρόλο τους στο σύστημα των σχολείων υποδοχής, στο οποίο παιδιά ιθαγενών απομακρύνθηκαν από τα σπίτια και τις οικογένειές τους και τοποθετήθηκαν σε σχολεία με στόχο την απομόνωσή τους από τον πολιτισμό των ιθαγενών τους.

Οι ηγέτες των ιθαγενών έχουν μιλήσει ενάντια στις επιθέσεις σε Εκκλησίες.
“Η καταστροφή περιουσιών δεν θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε τον ειρηνικό, καλύτερο και αποδεκτό Καναδά που όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε”, δήλωσε ο αρχηγός της Συνέλευσης των Πρώτων Εθνών Perry Bellegard. Και πρόσθεσε: “Πιστεύω σε διαδικασίες που ενώνουν και όχι διχάζουν. Η βία πρέπει να αντικατασταθεί από τη στροφή στην τελετή και σε όλα όσα μας δίδαξαν οι παλιοί μας άνθρωποι για την ειρηνική συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Ο στοχαστικός διάλογος, όχι η καταστροφή, είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα”.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή τόνισε επίσης τη σημασία του διαλόγου: “Ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός είναι αυτός της συμφιλίωσης, του διαλόγου και της εξιλέωσης με τους ιθαγενείς και ακολουθώντας τον τρόπο που θα μας οδηγούσαν σε αυτή τη διαδικασία”, ανέφερε η δήλωση.

Μετά τα τελευταία περιστατικά, η αστυνομία του Βανκούβερ δηλώνει ότι εργάζεται για την πρόληψη των εγκλημάτων και καλεί σε αυξημένη επαγρύπνηση. “Ευτυχώς, κανείς δεν έχει τραυματιστεί σε αυτά τα περιστατικά στο Βανκούβερ και οι περισσότερες ζημιές ήταν μικρές”, δήλωσε ο αρχιφύλακας Steve Addison στην ανακοίνωση. “Ωστόσο”, είπε, “ανησυχούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο από την κλιμάκωση αυτών των εγκλημάτων και την θρασύτητά τους και καλούμε τους υπεύθυνους για αυτά τα εγκλήματα να σταματήσουν”.

(ΠΗΓΗ: vaticannews.va)
ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου