ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος  κατά την  επίσκεψη του στη Χίο συναντήθηκε και συνεργάστηκε:

1.- Με τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Χίο και εξέτασαν από κοινού την πορεία της ενοριακής κοινότητας και τα θέματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για μελέτη και προώθηση σε λύση.

2.-Με το ενοριακό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού με το οποίο εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες  του. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη και πάλι τα μέλη της ενοριακού συμβουλίου για τη μεγάλη προσφορά τους προς την ενοριακή κοινότητα και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν μαζί με τον εφημέριο και πρόεδρο του Ενοριακού Συμβουλίου. Τέλος τους ευχήθηκε ο Κύριος να τους ανταμείψει για τις πολλές ώρες υπηρεσίας που προσφέρουν στην ενοριακή κοινότητα.

3.- Με την Γραμματεία του Πρωτοδικείου Χίου στην οποία και κατέθεσε αίτηση του Σεβασμιοτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος για την νομική αναγνώριση της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΙΟΥ ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Με την κυρία Γραμματέα και τους άλλους συνεργάτες της η συνεργασία ήταν άψογη και υποδειγματική. Στη συνάντηση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον εφημέριο π. Λέοντα και το νομικό σύμβουλο της Επισκοπής κ. Γεώργιο Μεργέ.

4.- Με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτιο Κάρμαντζη σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη. Με τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη εξέτασαν τρόπους εξασφάλισης ακόμη μιας καλύτερης συνεργασία προς όφελος και των δύο θεσμών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Καθολικής Εκκλησίας Χίου.

5.- Με τους γονείς ορθοδόξου μελλονύμφου προκειμένου να εξασφαλιστεί η τέλεση του Μυστηρίου της Γάμου κι στην Καθολική Εκκλησία όπως προβλέπουν οι Οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος σε περιπτώσεις μικτών Γάμων.

6.- Με κρατουμένους στις Δικαστικές φυλακές της Χίου καθολικού δόγματος και άλλους οι οποίοι προέρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων που ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου. Οφείλουμε να σημειώσουμε και πάλι την ευγένεια του Διευθυντή των Φυλακών, του Προϊσταμένου της Φρουράς των φυλακών και όλους τους φύλακες και παράγοντες που δείχνουν πάντοτε μια εντυπωσιακή και ευγενική συμπεριφορά έναντι μας κάθε φορά που πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος επίσκεψη στις Δικαστικές φυλακές που γίνετε περίπου τρεις φορές το χρόνο. Η Ενοριακή Κάριτας Χίου επισκέπτεται τις Φυλακές συχνότατα και τουλάχιστο μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσία στα μέτρα των δυνατοτήτων της . Στη επίσκεψη αυτή ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από την υπεύθυνη της ενοριακής Κάριτας ίου κυρίας Σελέστ Παπαδοπούλου, του Βικαρίου π. Ριχάρδου και του εφημερίου π. Λέοντα.

7.- Επισκέφτηκε επίσης το Παρεκκλήσιο του πρώην Κολλεγίου των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ  στην περιοχή Φραγκομαχαλά και δυστυχώς για μια φορά ακόμη διαπίστωσε ότι η εικόνα που παρουσιάζει προσβάλει την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού στις αρμοδιότητες της οποίας ανήκει η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί κατά την επισκευή του Κολεγίου.  

Οι ελπίδες μας στηρίζονται τώρα στον ευγενέστατο, δραστήριο και  ειλικρινή χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτιο Κάρμαντζη, ο οποίος πράγματι εμπνέει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια στο λόγο του.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου