Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

 

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, άρχισαν στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων, οι εργασίες της τακτικής Φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Το πρωί της πρώτης ημέρας των εργασιών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ/τάτουΙωάννη Ρωμαίου Παυλόφσκι, Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, μαζί με τους Συνοδικούς Πατέρες.

Στη συνέχεια οι Ιεράρχες συναντήθηκαν συνοδικώς με τον Αποστολικό Νούντσιο, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, την αγάπη του και την προσευχή του για όλους τους Έλληνες, ιδιαιτέρως για τους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς των τελευταίων μηνών, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τρέχοντα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρωμαίος Ποντίφικας επισκέφτηκε ως τώρα δύο φορές τη χώρα μας. Την πρώτη φορά μετέβη στη Λέσβο (16 Απριλίου 2016) και τη δεύτερη φορά πραγματοποίησε επίσημο Αποστολικό Ταξίδι στην Ελλάδα σε Αθήνα και Λέσβο (4-6 Δεκεμβρίου 2021).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι Ιεράρχες έχουν συναντήσεις με διάφορους θεσμούς της Εκκλησίας, επί πολλών θεμάτων, αναζητώντας λύσεις σε ζητήματα και χαράσσοντας την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στην παρούσα ιστορική στιγμή και στο μέλλον.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής, 17 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΚΙΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου