Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

 

Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, άρχισαν στη Ρόδο, στην Ιερά Μονή Φραγκισκανών, οι εργασίες της τακτικής Εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας οι Ιεράρχες συναντήθηκαν με τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα, Σεβ/τατο Ιωάννη Ρωμαίο Παυλόβσκι, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και ευχαρίστησε την τοπική Εκκλησία, η οποία πρόσφερε βοήθεια στους κατοίκους και τους τουρίστες που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριούκαι ακολούθησε συζήτηση για τρέχοντα θέματα.

Το πρωί της δεύτερης ημέρας των εργασιών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ/τάτου Αποστολικού Νουντσίου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι Ιεράρχες θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον Σεβ/τατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλο Β’, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαΐου.

Tην επόμενη ημέρα, 19 Μαΐου, Γ΄Κυριακή του Πάσχα, θα τελεστεί Συνοδικό Πολυαρχιερατικό Συλείτουργο στον Μοναστηριακό Ναό Παναγίας της Νίκης, και το απόγευμα οι Ιεράρχες θα αναχωρήσουν για τις έδρες τους.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΚΙΕ

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου