ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παρουσία του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, στον περίλαμπρο Καθεδρικό μας Ναό του Αγ.Γεωργίου στην Άνω Σύρο την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Ήχοι και μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα, πλημμύρισαν τον ανακαινισμένο μας Καθεδρικό Ναό, γεμίζοντας χαρά τόσο τους πιστούς όσους και τους γονείς και φίλους των παιδιών της Φιλαρμονικής από το εξαίσιο αποτέλεσμα του κόπου των, που επί μήνες προετοίμαζαν.
Η παρουσία της Φιλαρμονικής δίνει το ερέθισμα και για άλλου τέτοιου είδους μουσικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό μας Ναό, στην κορυφή του ιστορικού λόφου της Άνω Σύρου, καθώς η απόδοση τιμών στο Θεό, στο βιβλίο των Ψαλμών αλλά και σε πολλά άλλα βιβλία της Αγίας Γραφής, αναφέρεται ότι πρέπει να γίνεται με κάθε όργανο καθώς ο ήχος φθάνει μέχρι τον Δημιουργό.

http://episkopisyrou.gr/sinavlia-tis-filarmonikis-orchistras-tou-dimou-sto-kathedriko-nao-tou-ag-georgiou/
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου