Συνέντευξη τύπου με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την επίσκεψη του Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στην Ελλάδα, ως προσκεκλημένου της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου από τον Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών, μέλος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος,  π. Θεόδωρο Κοντίδη, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ακόμη, ο εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Διονυσίου των Καθολικών, π. Γεώργιος Ντάγκας, ως υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής για την επίσκεψη του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα μας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τήνου, Θεολόγος και Ιστορικός π. Μάρκος Φώσκολος.

Τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος, υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γραφείου Τύπου για την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα, Ελένη Κάραμποττ.

Το ταξίδι του Άγιου Πατέρα πραγματοποιείται πέντε χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στη Λέσβο, τον Απρίλιο του 2016, όπου είχε γίνει και η ιστορική συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, καθώς και είκοσι χρόνια από την πρώτη επίσκεψη Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα μας, μετά το Σχίσμα του 1054. Τον Μάϊο του 2001 μετά από πρόσκληση του τότε Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και στο πλαίσιο του  Προσκυνηματικού ταξιδιού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο Πάπας, Άγιος Ιωάννης Παύλος  Β’,  ήρθε στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Η επικείμενη επίσκεψη του Αγίου Πατέρα συγκλίνει με τη συμπλήρωση σαράντα ενός ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας.

Πρόκειται για το 35ο ταξίδι του Ποντίφικα στο εξωτερικό, μετά την εκλογή του το 2013, και σηματοδοτεί την επιστροφή του στη Λέσβο, το εμβληματικό νησί της μεταναστευτικής κρίσης και τη συνάντηση του με πρόσφυγες.