Συνάντηση του Μητρ. Ιλαρίωνα με τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Ιβάν Γιουρκόβιτς

Συνάντηση του Μητρ. Ιλαρίωνα με τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Ιβάν Γιουρκόβιτς. Με τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Ιβάν Γιουρκόβιτς, ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του στη Ρωσική Ομοσπονδία λόγῳ διορισμού ως μόνιμος εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στον ΟΗΕ στη Γενεύη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου είχε συνάντηση στις 17 Μαρτίου 2016 στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για το νέο διορισμό του και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχισθεί αυτή, λαμβάνοντας υπόψη μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στο σύστημα των διεθνών σχέσεων η Ρωσία και η Αγία Έδρα.
Από την πλευρά του ο φιλοξενούμενος μετ΄ευγνωμοσύνης και θέρμη μίλησε για την θητεία του στη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία ήταν από τις σημαντικότες περιόδους της εκκλησιαστικής και της διπλωματικής του σταδιοδρομίας.
Επίσης συμμετείχαν ο σύμβουλος της Αποστολικής Νουντσιατούρας στη Ρωσική Ομοσπονδία μονσενιόρ Αντζεΐ Γιουζβόβιτς, ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων και ο Ιερέας Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος της ίδιας Γραμματεία

Πηγή: mospat

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου