Συνάντηση ΕΚΝΕ Σύρου με την ΕΚΝΕ Τήνου

 

Με μια μονοήμερη εκδρομή στην Σύρο συνδύασαν το σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου οι έφηβοι της Τήνου, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο νεολαίας τους π. Ιωσήφ Ρόσσι IVE, δύο αδελφές του τάγματος του ενσαρκωμένου λόγου καθώς και από δύο εμψυχωτές, οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν από την τοπική μας Επισκοπή και συγκεκριμένα από την ΕΚΝΕ Σύρου.

Σκοπός του ταξιδιού η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των εφήβων Σύρου και Τήνου, που τόσα χρόνια διατηρείται περνώντας από γενεά σε γενεά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, με πυρήνα την μετάδοση των χριστιανικών αξιών.

Έτσι και αυτήν την φορά οι έφηβοι από τα δύο νησιά συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και απόκτησαν πνευματικές εμπειρίες σε συνδυασμό με πρωτότυπες δραστηριότητες.

Η συνάντηση έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη. Αφού πρώτα συμμετείχαν στην θεία Λειτουργία της ενορίας, την οποία εμψύχωσαν οι έφηβοι με νεανικούς ύμνους, έπειτα οι εμψυχωτές από τις δύο Επισκοπές, είχαν οργανώσει διάφορες δράσεις με παιχνίδια γνωριμίας και διασκέδασης στον προαύλιο χώρο. Η βραδιά έλαβε τέλος με ένα κοινό δείπνο καθώς και με μια βόλτα στην πόλη, που οι έφηβοι της Τήνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Ιδιαίτερα επιτυχημένες χαρακτήρισαν, μικροί μεγάλοι, αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη να ζούμε, παίρνοντας παράδειγμα ο ένας τον άλλον, έχοντας ως βοήθεια ο ένας τον άλλον συμπορευόμαστε μαζί, εμψυχωτές και νέοι, με προσευχή, ώστε ο Κύριος να γεμίσει με καρπούς τις τοπικές μας εκκλησίες.

Στην συνάντησή μας λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λ.Ξ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου