Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ με Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο


Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου και Αποστολικό Τοποτηρητή Χίου – Σάμου – Λέσβου π. Ιωσήφ Πρίντεζη ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος στο Δημοτικό Μέγαρο, στην πόλη της Σάμου, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΩΣΗΦ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος, ακόμη και σήμερα, από τον σεισμό του 2020, και το πέρασμα των προσφύγων και των μεταναστών από το Βαθύ. 


Συζήτησαν για την κατάσταση της «Καθολικής Εκκλησίας» στο λιμάνι της Σάμου και τις ενέργειες που έχουν γίνει κυρίως από το Δήμο ώστε να σωθεί αυτό το μνημείο που έχει πληγεί από τον σεισμό αλλά και το χρόνο. Οι δύο ταγοί αντάλλαξαν δώρα και εξέφρασαν την διαθεσιμότητά τους στο να βοηθήσουν ο ένας το έργο του άλλου.


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΥΜΠΕΡΗ

Προηγουμένως, ο Σεβασμιότατος έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη στο Καρλόβασι. Συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτός ο νεοσύστατος Δήμος, τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός του 2020, ιδιαιτέρως στους ναούς της πόλης, για την Καθολική κοινότητα της περιοχής και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Μετά το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη.Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Βόρειο Αιγαίο και την Επισκοπή Χίου – Λέσβου – Σάμου. Η πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας ήταν πολύ εγκάρδια και ο κ. Πανουράκης εξέφρασε την προθυμία του να συνδράμει την Εκκλησία μας στις ανάγκες της.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου