Συνάντηση Αρχηγών των Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Αρχική σελίδα – Επικαιρότητα

Συνάντηση Αρχηγών των Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την 11.00 ώραν της Τετάρτης, 26ης Νοεμβρίου/ 9ης Δεκεμβρίου 2015, έλαβε χώραν εις το Πατριαρχείον η από πολλών ετών θεσπισμένη συνάντησις των Αρχηγών των Χριστιανικών Εκκλησιών εις Ιεροσόλυμα.
Τούς εκπροσώπους των Εκκλησιών τούτων εδέχθη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και προέστη της Συναντήσεως αυτών, ως Προκαθήμενος της πρώτης Εκκλησίας της Αγίας Γης.
Εις την συνάντησιν ταύτην εγένετο αναφορά εις την μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας των Κοπτών εις Ιεροσόλυμα Άνμπα Αβραάμ, εμελετήθη το κοινόν Μήνυμα των Αρχηγών των Εκκλησιών διά την εορτήν των Χριστουγέννων και ερρυθμίσθησαν αι επί τη εορτή των Χριστουγέννων ανταλλασσόμεναι επισκέψεις μεταξύ των Εκκλησιών.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου