Συλλυπητήρια του Πάπα Φραγκίσκου για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

Αναφορά από τον Osservatore Romano για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’:

«Η αναστήλωση των αρχαίων μοναστηριών και η διεύρυνση της Συνόδου των Επισκόπων για μια πιο αποτελεσματική εκπροσώπηση του λαού του Θεού. Η διαρκής προσοχή στην ευημερία των κληρικών σε επίπεδο μόρφωσης και ηθικής, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή ποιμαντική δράση· η ανέγερση του νέου καθεδρικού ναού της Λευκωσίας, αφιερωμένου στον Απόστολο Βαρνάβα, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιθύμησε έντονα από την αρχή της θητείας του· η σημασία του οικουμενικού διαλόγου, που εκφράστηκε πριν από ένα χρόνο (ήταν 3 Δεκεμβρίου 2021) στον Πάπα Φραγκίσκο όταν τον επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια του αποστολικού του ταξιδιού. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που σηματοδότησαν τη διακονία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της 7ης Νοεμβρίου 2022, σε ηλικία 81 ετών, μετά από μακρά ασθένεια».

Να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε τα συλλυπητήριά του: «Η σκέψη μου βρίσκεται με τον κυπριακό λαό, που είναι σε εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μακαριότατου Χρυσοστόμου Β’. Ήταν ένας πνευματικός ποιμένας με μεγάλη προνοητικότητα, άνθρωπος του διαλόγου και λάτρης της ειρήνης, που αγωνιζόταν συνεχώς για την ειρηνική συμφιλίωση μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων της χώρας. Ενθυμούμαι με ευγνωμοσύνη τις αδελφικές συναντήσεις που μοιραστήκαμε στην Κύπρο κατά την περσινή μου επίσκεψη. Προσευχόμαστε να βρει η ψυχή του αιώνια γαλήνη και ανάπαυση».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου