Συζήτηση για τη θρησκευτική ελευθερία στις Βρυξέλλες

Συζήτηση για τη θρησκευτική ελευθερία στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Αμανατίδη και τους συμβούλους της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστα Μυγδάλη και Καθ. Valery Alekseev, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, 3 Ιουνίου 2015, συνάντηση με τους συ-μπροέδρους της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και τη θρησκευτική ανεκτικότητα (FoRB & RT) κ.κ. Peter van Dalen και Dennis de Jong, καθώς και με την επικεφαλής της Αμερικανικής Επιτροπής για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία (USCIRF) Δρ. Katrina Lantos Swett.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα θρησκευτι-κής ελευθερίας ανά τον κόσμο ενώ ο κ. Αμανατίδης αναφέρ-θηκε στην ανάγκη προστασίας των χριστιανών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Κατά την ομιλία του, εξάλλου, σε πυκνό ακροατήριο, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και τη θρησκευτική ανεκτικότητα (FoRB & RT), ο κ. Αμανατίδης τόνισε μεταξύ των άλλων την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών πρωτοβουλιών του Πάπα Ρώμης Φρα-γκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλ-λά αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα της Αγίας και Ιε-ράς Συνόδου όλων των Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών που θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το έτος 2016.

Πηγή: dogma.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου