Στο όνομα του Θεού, σταματήστε – Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ

 

Φλωρεντία, 24 Φεβρουαρίου 2022

 

 

Στο όνομα του Θεού, σταματήστε

Έκκληση για την ειρήνη στην Ουκρανία

 

Από τη Φλωρεντία, όπου διεξάγεται η συνάντηση «Μεσόγειος, σύνορο ειρήνης», ο Σεβασμιώτατος Gintaras Grušas, Αρχιεπίσκοπος του Βίλνιους και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων (CCEE), απευθύνει εγκάρδια έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία.

 

Οι Εκκλησίες στην Ευρώπη καταδικάζουν σθεναρά αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στην Ουκρανία: πρέπει να δράσουμε μαζί και με αποφασιστικότητα για να μπει αμέσως τέλος στη ρωσική επιθετικότητα και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε αθώους ανθρώπους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά: στο όνομα του Θεού, σταματήστε τώρα!

 

Η Διεθνής Κοινότητα, και ιδιαιτέρως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ας μην εγκαταλείψει κάθε δυνατό τρόπο για να σταματήσει αυτή η σύγκρουση, ώστε τα όπλα να δώσουν τη θέση τους στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, ώστε να προστατευθεί το διεθνές δίκαιο, η ανεξαρτησία και η εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας. Για να τερματιστεί ένας πόλεμος που αναπόφευκτα θα εξαπλωθεί από την Ουκρανία στα γειτονικά κράτη και θα γίνει απειλή για όλη την Ευρώπη.

 

Οι Ευρωπαίοι Επίσκοποι και οι Χριστιανικές Κοινότητες προσεύχονται για τα θύματα αυτής της σύγκρουσης και για τις οικογένειές τους, είναι κοντά σε όσους υποφέρουν από αυτές τις πράξεις βίας.

 

Συμμετέχουν στην πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ζητά προσευχή και νηστεία για την ειρήνη: «Είθε η Παναγία, η Βασίλισσα της Ειρήνης, να σώσει τον κόσμο από την τρέλα του πολέμου».

 

+ Gintaras Grušas

Αρχιεπίσκοπος του Βίλνιους και Πρόεδρος του CCEE

 

(Μετάφραση π. Λέων Κισκίνης)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου