ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ” ΣΤΗ “ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ”

Αξίζει να προσθέσουμε λίγα ακόμα στοιχεία για την Αδελφή Ruth Lewis, του Τάγματος των “Φραγκισκανίδων Ιεραποστόλων του Χριστού Βασιλιά (FMCK)” την οποία είχαμε παρουσιάσει όταν νικήθηκε απ΄ τον Covid-19 σε ηλικία 74 ετών στις 20-7-2020.
Η Μοναχή είχε υπηρετήσει για 51 χρόνια στο “Κέντρο Ειρήνης και Αγάπης“ (Darul– Sucum), για παιδιά με αναπηρία και εγκαταλειμμένα, που το Τάγμα της είχε ιδρύσει το 1959 στην πρωτεύουσα Καράτσι.
Η αγάπη και αφοσίωση της στα ανήμπορα παιδιά ήταν γνωστή σε όλη την περιοχή και είχε λάβει το προσωνύμιο “Μητέρα των ξεχασμένων”.
Εν ζωή είχε τιμηθεί με άλλα δύο βραβεία, το “Karachi Pride” (2014) και το “Hakim Mohammad Saeed” (2018) για την προσφορά της σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, χωρίς διακρίσεις, λόγω εθνικότητας, θρησκείας, καταγωγής ή κοινωνικής τάξης.
Το βραβείο Sitareeimitiuz, που δόθηκε πριν λίγες μέρες, παρέλαβε η Cookie, πρώην εγκαταλειμμένο παιδί και νυν εργαζόμενη στο Κέντρο. Ανέφερε τη Μοναχή ως “Μητέρα” της ίδιας και όλων των παιδιών.
Αντίστοιχα ο Καρδινάλιος Joseph Coutts, Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος Καράτσι, είπε ότι το βραβείο είναι απ΄ τις σπουδαιότερες κρατικές διακρίσεις στο χώρο του πολιτισμού και της δημόσιας ζωής, περιέγραψε τη Μοναχή που γνώριζε για δεκαετίες ως “απλή και με μεγάλη ενέργεια” και χαρακτήρισε το Κέντρο από τα σπουδαιότερα στην πόλη των 21 εκατ. κατοίκων.

Πληροφορίες / φωτογραφία από ZENIT

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου