ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 τιμήθηκε ο Άγιος Ιωσήφ στο ταπεινό, όπως εκείνον, εκκλησάκι του στο κήπο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά.

Οι φύλακες του κτηρίου, Γιάννης και Μάνθος, είχαν περιποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, τόσο το εκκλησάκι όσο και τους γύρω χώρους ακόμη και το διάδρομο που οδηγούσε στον ιερό χώρο, με κάθε λογής ξύλα,  θέλοντας να υπενθυμίσουν  το επάγγελμα του Αγίου Ιωσήφ. Δεν έλειψαν οι γλάστρες με τα λουλούδια και οι μικρές σημαίες που συνέβαλαν και αυτές τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Μπράβο τους.

Η πρόσκληση που είχε σταλεί στους «φίλους της Αγίας Άγγελας» έλεγε μεταξύ άλλων ότι: «θα  γιορτάσουμε τους  «μπαμπάδες» των οικογενειών, που έχουν ως προστάτη τον ίδιο που είχε και η Αγία Οικογένεια».

Παρά το χειμωνιάτικο καιρό, το δυνατό αέρα και την ψιλή βροχούλα,  33 άτομα, όσα και τα χρόνια του Ιησού,  συμμετείχαν και παρακολούθησαν  τη Θεία Λειτουργία  έξω από το Εκκλησάκι, ενώ ο μικρός εσωτερικός χώρος του φιλοξενούσε μόνο τον Λειτουργό, ο Π. Ριχάρδο. Εκείνος με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη ευλάβεια προς τον Άγιο Ιωσήφ, πριν ζεστάνει τις καρδιές των προσκυνητών με το σώμα και το αίμα του Χριστού, τις θέρμανε και με τα δικά του απλά και πειστικά λόγια του.

Η όλη ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη, γιορτινή, αδελφική και κατάλληλη για προσευχή.

Οι παραινέσεις τις αδελφής Θηρεσίας, ο Λόγος του π. Ριχάρδου,  τα λειτουργικά άσματα, οι προσευχές και το συμβολικό δωράκι  που ήταν ένα κουτάκι με μια καρδιά σύμβολο της αγάπης και μερικά σποράκια  λουλουδιών  για να ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο την οικογένεια και ένα σημείωμα που έγραφε: «κάθε μέρα που περνά  ολοκληρώνεται ένα  κομμάτι της Δημιουργίας …. Και γίνεται καρπός  για ένα αισιόδοξο   χαρούμενο, ανθρώπινο μέλλον».   

Ναι αγαπητοί γονείς σιωπηρά κι εσείς, όπως ο Άγιος Ιωσήφ, πορεύεστε μαζί με τα παιδιά σας και  

«επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή του χρήματος, όπου όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται….. ας μάθουμε την δωρεάν.

«επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή προνοητικότητας, άγχους, όπου η ανήσυχη προετοιμασία  του μέλλοντος εξαντλεί την ελευθερία του παρόντος…… ας μάθουμε την εγκατάλειψη στο Θεό».

«επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή ανησυχίας και βιασύνης ……. ας μάθουμε τη θεία ανάπαυση της προσευχής.

 «επειδή βρισκόμαστε  σε μια εποχή διασποράς και πολλαπλασιασμού των αναγκών…… ας θυμόμαστε, ότι ένα πράγμα αρκεί : Να αγαπάμε και να εμπιστευόμαστε το Θεό.

Εκείνος μας περιμένει για να μας ακούσει  και να μας μιλήσει. Ας το πούμε αυτό στα παιδιά μας, τα οποία ζητούν πρότυπα και θέλουν κάπου να στηριχθούν! Μακάρι αυτά τα πρότυπα να είναι οι ίδιοι οι γονείς τους.

Χρόνια πολλά «μπαμπά» που μοιάζεις λίγο στον Άγιο Ιωσήφ!

Η όλη ιεροτελεστία ολοκληρώθηκε με ένα αδελφικό κέρασμα που πρόσφεραν οι παρόντες εορταζόμενοι  με μια μικρή επίσκεψη μέσα στους κήπους  του συγκροτήματος των Λουτρών που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «επίγειος παράδεισος»!

Αθφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου