Στην παραγκούπολη της Ασουνσιόν στην Παραγουάη ο Πάπας Φραγκίσκος

Στην παραγκούπολη της Ασουνσιόν στην Παραγουάη ο Πάπας Φραγκίσκος

Την παραγκούπολη στα περίχωρα της Ασουνσιόν στην Παραγουάη επισκέπτεται την τελευταία μέρα της τριήμερης περιοδείας του στη Λατινική Αμερική ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Αργεντινός ποντίφικας θεωρεί προτεραιότητά του την αντιμετώπιση της φτώχειας στον πλανήτη. Με την παρουσία του στη συγκεκριμένη περιοχή, επιδιώκει να περάσει το δικό του μήνυμα στον κόσμο. Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παραλείπει να καυτηριάζει τις συνέπειες του καπιταλισμού σε ένα μεγάλο ποσοστό των κοινωνιών ανά τον κόσμο. Ο Ποντίφικας ζητάει από τους ισχυρούς του πλανήτη έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης, ώστε να μειωθεί καθοριστικά ο αριθμός των άπορων ανθρώπων.

Η περιοχή που επισκέπτεται την Κυριακή ο Πάπας στην Παραγουάη κατοικείται από 15.000 οικογένειες, οι οποίοι ζουν σε παραπήγματα από κόντρα πλακέ και οι χοίροι περιφέρονται ελεύθεροι στους δρόμους και τρέφονται από τα σκουπίδια.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για την υποδοχή του Αργεντινού Πάπα, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματά τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου