Στην Παναγία του Βρυσιού η Εκκλησία μας προσευχήθηκε υπέρ των κλήσεων στην αφιερωμένη ζωή

Τι όμορφη σύμπτωση! – σημαδιακή θα λέγαμε-, η χθεσινή (26η Ιανουαρίου) ταυτόχρονη εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Τίτου και συγχρόνως η πάνδημη προσευχή της τοπικής μας Εκκλησίας για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Παρά τον κακό καιρό (καλός βέβαια για την εποχή που βρισκόμαστε) ικανοποιητικός αριθμός πιστών από όλη την Τήνο, μαζί με τον επίσκοπο μας, τους ιερείς μας και τις αδελφές του Ενσαρκωμένου Λόγου, προσευχηθήκαμε για τον παραπάνω σκοπό στο θεομητορικό μας προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας, εορτάζοντας ταυτοχρόνως τους δύο αυτούς αγίους Επισκόπους που ανάλωσαν την ζωή τους στην διάδοση του Ευαγγελίου ανά τον τότε γνωστό κόσμο.

Συγκεκριμένα απαγγείλαμε το Άγιο Ροδάριο μελετώντας τα φωτεινά μυστήρια  που πρόσθεσε ο Άγιος πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, επικαλεσθήκαμε την μεσιτεία της Παναγίας Μητέρας μας μέσω των παρακλήσεων  και συνεχίσαμε με την αρχιερατική και πολυιερατική Θεία Λειτουργία που προσφέραμε για να καρποφορήσουν οι κλήσεις προς την ιεροσύνη και τον μοναχισμό στην τοπική μας εκκλησία.

Ήταν μια όμορφη τελετή ικεσίας προς τον Κύριο, στην οποία το εκκλησίασμα, η ίδια η εκκλησία μας τελικά εν συνόλω:  επίσκοπος, ιερείς και λαός, συμμετείχε με θέρμη, πράγμα που ενδυναμώνει την πεποίθηση μας ότι η προσευχή μας εισακούστηκε. Είθε..

Μ.Β.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου