ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ…

Ο Livinius Esomchi Nnamami είναι Νιγηριανός 31 ετών.
Ένιωσε από νωρίς το κάλεσμα του Θεού και στα 20 του χρόνια έγινε δεκτός στο “Τάγμα της Μητέρας του Θεού” στη χώρα του.
Ξεκίνησε σπουδές αλλά, λίγο καιρό αργότερα, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Το “πάλεψε” στη Νιγηρία, αλλά πριν 2 χρόνια έφθασε στη Ρώμη, για να λάβει πιο εξειδικευμένη φροντίδα. Ταυτόχρονα γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Angelicum, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, ελπίζοντας να γίνει Ιερέας το Σεπτέμβριο 2020.
Κάτι η αρρώστια κάτι η πανδημία δεν τα κατάφερε. Άρχισε να φοβάται ότι δε θα κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Μεγάλη Τετάρτη 31/3/2021 έγγραψε επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο, εξηγώντας την κατάσταση. Λίγες ώρες αργότερα (!) ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης, έλαβε χειρόγραφη απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου, ότι γίνεται δεκτός ως Ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας 1/4/2021 ο Μονσινιόρ Daniele Libanari, κατ` εντολή του Πάπα, προσήλθε στο νοσοκομείο που βρίσκεται ο υποψήφιος, ως εκείνη τη στιγμή, Ιερέας.
Στο παρεκκλήσι του ιδρύματος, παρουσία του προσωπικού, ο Livilius, με δυσκολία ακουόμενος αλλά εμφανώς χαρούμενος, δήλωσε την επιθυμία του να γίνει Ιερέας και έλαβε το Μυστήριο της Ιεροσύνης.
Είναι πλέον στα χέρια του Θεού, για πόσο θα μπορεί να τον υπηρετεί επί γης…

Η περίπτωση του αφρικανoύ Ιερέα δεν είναι μοναδική στην Εκκλησία μας.
Ανάλογη περίπτωση, προ διετίας, συγκίνησε την Πολωνία, όταν ο Michal Los, διαγνωσθείς με επιθετικό καρκίνο, μέλος του Τάγματος του don Orione, έλαβε την χειροτονία, με ειδική άδεια, λίγο πριν το θάνατό του.

Το 2015 ο Salvatore Mellone, για τον ίδιο λόγο, χειροτονήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, για την Αρχιεπισκοπή του Τρένι. Ο Πάπας Φραγκίσκος, επιτρέποντάς το, είχε πει στον Salvatore “ η πρώτη σου ευλογία, ως Ιερέα, παρακαλώ να είναι για μένα”. Πράγματι ένας συγκινημένος π. Mellone ζήτησε από τον Θεό “να ευλογήσει το Δούλο του Θεού Φραγκίσκο…”

Εντυπωσιακότερη όλων η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Τορίνου Michele Pellegrini να χειροτονήσει Ιερέα στις 14/4/1979, τον γνωστό σε όλους, για την επιθυμία του να γίνει Ιερέας, ευλαβή νέο Cesare Bignonin, σε ηλικία 19 ετών, στο σπίτι του!

Ο νέος, ήδη βαριά άρρωστος, ευτυχής για την αγάπη που είχε λάβει από την τοπική Εκκλησία, έφερε ως “δώρο Θεού” τη χειροτονία του, στις υπόλοιπες 24 μέρες της επίγειας ζωής του…

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου