Σλοβακία:“Βελτιώσεις για τα μάτια του κόσμου”

ΣΛΟΒΑΚΙΑ:“ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΜ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊ Ο ΠΆΠΑΣ

Ο Marcel Sana, Δήμαρχος της πόλης Cosice που θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος την 14-9-21, για νασυναντηθεί με Ρομ της περιοχής, είναι ξεκάθαρος. Ως τις 10/9 θα έχουν τελειώσει τα έργα επισκευών και βελτιώσεωνστην περιοχή – σύγχρονο γκέτο που φέρει, από την κομμουνιστική περίοδο, την ονομασία Lunik IX “για να μηδυσφημιστούμε διεθνώς ” από τα ΜΜΕ που θα τον συνοδεύουν!

Η περιοχή αυτή μέχρι την πτώση του Κομμουνισμού, ήταν κατοικίες βιομηχανικών εργατών, αγροτών αλλά καιδημοσίων υπαλλήλων. Αφότου εγκαταλείφθηκαν έγιναν στέγη για Τσιγγάνους, μετανάστες, ανέργους και αστέγους καιδεν συντηρήθηκαν πια. Η περιοχή έγινε απαγορευτική για τους υπόλοιπους κατοίκους. Μόλις όμως έγινε γνωστό ότι εκείθα μεταβεί ο Πάπας η Δημοτική Αρχή βρήκε κονδύλια να συμμαζέψει:

—         Δρόμοι και πεζοδρόμια επισκευάζονται.

—         Γίνονται αποκαταστάσεις και ελαιοχρωματισμοί σε προσόψεις κτιρίων

—         Μπαλώνονται “λακκούβες” και φροντίζεται το πράσινο!

Ο Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι “εκπρόσωποι του Βατικανού” επισκέφθηκαν το χώρο και ζήτησαν και άλλεςπαρεμβάσεις, αλλά αυτά είναι “αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης”.

Πάντως η όλη συζήτηση ελπίζεται να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τωνΡομ της χώρας…

Στο Kosice υπάρχει χώρος για συγκέντρωση 14.000 περίπου ατόμων για να δουν και μιλήσουν με τον Φραγκίσκο, όμως απαιτείται προεγγραφή και βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού, δεδομένο που πιθανώς θα εμποδίσει αρκετούς Ρομ ναπαραβρεθούν…

Την ίδια μέρα μετά τη συνάντηση με τους Ρομ έχει προγραμματισθεί συνάντηση Πάπα και νέων στο γειτονικόγήπεδο της Λοκομοτίβ, με τις ίδιες προϋποθέσεις (προεγγραφής και πλήρους εμβολιασμού).

Πληροφορίες και φωτογραφία από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου