ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

«Να αγαπούμε όπως  Εκείνος μας αγάπησε»

“Εάν πλησιάζουμε στην Αγία Κοινωνία χωρίς να είμαστε ειλικρινά έτοιμοι να πλένουμε ο ένας τα πόδια του άλλου, τότε δεν αναγνωρίζουμε το σώμα του Χριστού”.
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτη ο Ιησούς σαν ένας υπηρέτης έπλυνε τα πόδια του Σίμωνα Πέτρου  και των άλλων ένδεκα αποστόλων”: “Πράξη προφητική” με την οποία  “εκφράζει  την έννοια  της ζωής του και του πάθους του, ως υπηρεσία  στο Θεό και τους ανθρώπους ”. 

Στο τελευταίο Δείπνο ο Ιησούς πρόσφερε στον Πατέρα το σώμα του  και το αίμα του κάτω από τα είδη του άρτου και του οίνου και προσφέροντάς τα ως τροφή στους αποστόλους τους έδωσε την εντολή να διαιωνίζουν αυτή την προσφορά στην ανάμνησή του.

Το ευαγγέλιο του της Μεγάλης Πέμπτης υπενθυμίζοντας το πλύσιμο των ποδιών, εκφράζει  την ίδια σημασία με την Ευχαριστία κάτω από μία άλλη προοπτική”. “Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε  για να τον υπηρετήσουν αλλά να υπηρετήσει ”.

Το ίδιο συνέβη και στο Βάπτισμά μας, όταν η χάρη του Θεού μας έπλυνε από την αμαρτία και ενδυθήκαμε τον ίδιο τον Χριστό. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κάνουμε ανάμνηση  του Κυρίου στην Ευχαριστία:  κοινωνούμε με τον Χριστό Δούλο  για να υπακούσομε  στην εντολή του να αγαπούμε όπως Εκείνος μας αγάπησε ”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου