ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

«Να αγαπούμε όπως  Εκείνος μας αγάπησε»

“Εάν πλησιάζουμε στην Αγία Κοινωνία χωρίς να είμαστε ειλικρινά έτοιμοι να πλένουμε ο ένας τα πόδια του άλλου, τότε δεν αναγνωρίζουμε το σώμα του Χριστού”.
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτη ο Ιησούς σαν ένας υπηρέτης έπλυνε τα πόδια του Σίμωνα Πέτρου  και των άλλων ένδεκα αποστόλων”: “Πράξη προφητική” με την οποία  “εκφράζει  την έννοια  της ζωής του και του πάθους του, ως υπηρεσία  στο Θεό και τους ανθρώπους ”. 

Στο τελευταίο Δείπνο ο Ιησούς πρόσφερε στον Πατέρα το σώμα του  και το αίμα του κάτω από τα είδη του άρτου και του οίνου και προσφέροντάς τα ως τροφή στους αποστόλους τους έδωσε την εντολή να διαιωνίζουν αυτή την προσφορά στην ανάμνησή του.

Το ευαγγέλιο του της Μεγάλης Πέμπτης υπενθυμίζοντας το πλύσιμο των ποδιών, εκφράζει  την ίδια σημασία με την Ευχαριστία κάτω από μία άλλη προοπτική”. “Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε  για να τον υπηρετήσουν αλλά να υπηρετήσει ”.

Το ίδιο συνέβη και στο Βάπτισμά μας, όταν η χάρη του Θεού μας έπλυνε από την αμαρτία και ενδυθήκαμε τον ίδιο τον Χριστό. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κάνουμε ανάμνηση  του Κυρίου στην Ευχαριστία:  κοινωνούμε με τον Χριστό Δούλο  για να υπακούσομε  στην εντολή του να αγαπούμε όπως Εκείνος μας αγάπησε ”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου