ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ- ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη ζωή μας φοβόμαστε τις εκπλήξεις του Θεού! Εκείνος πάντοτε μας προλαμβάνει. Έτσι είναι ο Θεός.
Ας μην κλείνουμε την καρδιά μας στην καινοτομία που θέλει ο Θεός να φέρει στη ζωή μας! Συχνά είμαστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι, θλιμμένοι, αισθανόμαστε το βάρος  των αμαρτιών μας, αισθανόμαστε πως δεν τα καταφέρνουμε. Ας μην κλειστούμε στον εαυτό μας, ας μη χάσουμε την αισιοδοξία, ποτέ να μην παραδοθούμε: δεν υπάρχουν καταστάσεις που ο Θεός να μην μπορεί να τις αλλάξει, δεν υπάρχει αμαρτία που να μην μπορεί να τη συγχωρήσει, αν του ανοίξουμε την καρδιά μας.

Οι Μυροφόρες βρίσκουν το μνήμα άδειο, το σώμα του Χριστού  δεν είναι εκεί, κάτι καινούριο  συνέβη, αλλά όλα αυτά  ακόμη  δεν είναι ξεκάθαρα: δημιουργούν ερωτηματικά, τις αφήνουν σε αμηχανία, δεν έχουν κάποια απάντηση. Και ιδού δύο άνδρες στα κάτασπρα ντυμένοι που λένε: «Γιατί ζητάτε μεταξύ των νεκρών εκείνον που είναι ζωντανός; Δεν είναι εδώ αναστήθηκε  (Λουκ 24, 5-6). Αυτό που ήταν μια απλή πράξη, ένα απλό περιστατικό, που όμως έγινε με τόση αγάπη  – το να φθάσουν στο μνήμα  – τώρα μεταμορφώνεται  σε γεγονός, ένα γεγονός που  αληθινά αλλάζει τη ζωή τους. Τίποτε δεν είναι πια  όπως πρώτα,  όχι μόνο στη ζωή αυτών των γυναικών,  αλλά και στη ζωή μας και στην ιστορία της ανθρωπότητας.

 

 Ο Ιησούς δεν είναι νεκρός, αναστήθηκε, είναι ο Ζωντανός!  Δεν επέστρεψε απλά στη ζωή, αλλά είναι η ίδια η ζωή, διότι είναι ο Υιός του Θεού  που είναι η ίδια η Ζωή. (Αριθ. 14,21-28, Δευτ. 5,26, Γεν. 3,10). Ο Ιησούς δεν είναι πια στο παρελθόν, αλλά ζει στο παρόν και παρατείνεται  στο μέλλον. Ο Ιησούς  είναι «το αιώνιο σήμερα του Θεού». Το νέο που προσφέρει ο Θεός  στις μυροφόρες, στους μαθητές και σε όλους εμάς: «τη νίκη επί της αμαρτίας, επί του κακού, επί του θανάτου, επί όλων αυτών που τυραννούν τη ζωή μας και της δίνουν ένα λιγότερο ανθρώπινο πρόσωπο». Είναι είναι το μήνυμα αυτής της νύκτας που απευθύνεται σε μένα, σε σένα, αγαπητή αδελφή μου, σε σένα αγαπητέ αδελφέ μου. Καλό Πάσχα.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου