Σημαντικές στιγμές της τοπικής Εκκλησίας από την περασμένη εβδομάδα

Τη Δευτέρα 14.11 σε μια λιτή αλλά όμορφη τελετή, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα πραγματοποιήθηκε η ευλογία και αποστολή των κατηχητών. Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με τους κατηχητές και τον Αρχιεπίσκοπο κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του Νέου Οδηγού για την Κατήχηση που μόλις εκδόθηκε, αλλά και το ερωτηματολόγιο που η Συνοδική Επιτροπή για την Κατήχηση έχει ετοιμάσει με θέμα την Συνοδικότητα.

Την Τετάρτη 16.11 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του  Ροδαρίου τελέστηκε το Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Αρχιερέων, των Ιερέων, των Μοναχών και Μοναζουσών που υπηρέτησαν την Εκκλησία μας. Στο τέλος της Λειτουργίας αυτής έλαβε χώρα στην αίθουσα Ιωάννης Παύλος Β’ η ετήσια συνάντηση των ενοριακών συμβουλίων και των θεσμών της Αρχιεπισκοπής με θέμα την Συνοδικότητα. Μετά από μια εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου όπου παρουσίασε την μέχρι τώρα πορεία της τοπικής μας Εκκλησίας αναφορικά με το θέμα αυτό, οι παρευρισκόμενοι χωρίστηκαν σε ηλικιακές ομάδες και απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο που είχε ετοιμαστεί για το σκοπό αυτό. Μέσα στις ομάδες υπήρξε διάλογος και κατανόηση ενώ στο τέλος υπήρξε στην ολομέλεια μοίρασμα των όσων ειπώθηκαν.

Την Παρασκευή 18.11 στο Παρεκκλήσιο του κοιμητηρίου στην πρώην Μονή των Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ. Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας έγινε η ευλογία των μνημάτων στον χώρο του κοιμητηρίου όπου αναπαύονται οι μοναχές Ουρσουλίνες.

Την Κυριακή 20.11, Πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα του Σύμπαντος, στον Καθεδρικό Ναό της Τήνου η τοπική Εκκλησία μαζί με μερικούς νέους γιόρτασε των Προστάτη της Νεολαίας. Νέοι από όλη το νησί έλαβαν ενεργό μέρος στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, διαβάζοντας την εισαγωγή που είχαν ετοιμάσει τόσο για την Θεία Ευχαριστία όσο και για τα αναγνώσματα εισήγαγαν τους πιστούς στο κλήμα της Πανήγυρης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην αίθουσα Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ υπήρξε μια γιορτή ετοιμασμένη για όσους ήρθαν.


πγσ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου