Σε δυο μήνες ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ

Σε δυο μήνες ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο εκκλησάκι του Άγιου Ιωσήφ όπου ο ανάδοχος εργολάβος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο είναι να διασωθεί και να αποτελέσει ένα «στολίδι», όπως δήλωσε, για την περιοχή του Φραγκομαχαλά. Το έργο σύμφωνα με τον ίδιο έχει χρονοδιάγραμμα 10 μηνών, ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Τζίκας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης σε δυο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβασιοποιημένο ποσό ύψους 160.000 ευρώ προορίζεται μόνο για τον ναό του Αγίου Ιωσήφ και όχι για τον αύλειο χώρο. Για τον αύλειο χώρο προβλέπεται να ξεκινήσουν μελέτες διότι θα χρειαστούν υποδομές προκειμένου τα αρχαιολογικά ευρήματα να είναι ορατά για τους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του έργου φτάνει τα 225.000 ευρώ με στόχο την ανάδειξη του Καθολικού ναού στην περιοχή του Φραγκομαχαλά:

«Εμείς ερχόμαστε αυτήν την εκκρεμότητα πολλών ετών να την αποκαταστήσουμε και να ομορφύνουμε την περιοχή γύρω από Γαλλικό Κολέγιο» δήλωσε ο κ. Μπουγδάνος

Ο Ναός σήμερα:

Ο Ναός πριν από 30 χρόνια:

Πηγή: Politischios

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου